VERKOCHT

Artikel 987 van 1096

Rechthoekig sigarenblik van Ritmeester met afbeelding schilderij "Stadsgezicht te Enkhuizen" van Cornelis Springer.

Artikelnummer: BT-2910-20

Rechthoekig sigarenblik van Ritmeester met afbeelding schilderij "Stadsgezicht te Enkhuizen" van Cornelis Springer.  

  • Vervaardiger: Thomassen & Drijver
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 80

Beschrijving
Rechthoekige blikken doos met een afbeelding van het schilderij "Stadsgezicht te Enkhuizen" van Cornelis Springer uit 1868. Voor 50 "Ritme" sigaren van het merk Ritmeester. 

De Zuiderhavendijk in Enkhuizen met zicht op het Zuiderspui. In de gracht een man in een boot, op straat een voerman die zijn paard voert, rechts een groentewinkel.

Conditie
Dit sigarenblik verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Formaat

  • Hoogte: 3,5 cm. 
  • Lengte: 21,5 cm.
  • Breedte: 11 cm.

Cornelis Springer (Amsterdam, 25 mei 1817 - Hilversum, 20 februari 1891) was een Nederlandse kunstschilder en tekenaar in olieverf, aquarel en houtskool.

Hij werd geboren als vierde zoon van timmerman en aannemer Willem Springer (1778-1857). Springer kreeg een opleiding tot huisschilder bij de huis- en rijtuigschilder Andries de Wit (1768-1842). Hij kreeg van zijn oudste broer Hendrik Springer (1805-1867), die architect was, les in bouwkundig tekenen en perspectief.

Cornelis Springer was leerling van onder andere Jacobus van der Stok (1795-1864), Hendrik Gerrit ten Cate (1803-1856) en Kaspar Karsen (1810-1896). Springer woonde het grootste deel van zijn leven in Amsterdam, maar reisde het land rond om ter plaatse schetsen te maken voor zijn stadsgezichten, waarin vaak stadhuizen een belangrijk onderdeel vormden.

Hij heeft ongeveer 650 werken nagelaten.

24 januari 1855 werd te Amsterdam zijn zoon Leonard Springer geboren. Leonard zou later een zeer bekend Nederlands tuinarchitect worden.

Springer schilderde aanvankelijk landschappen, maar legde zich later toe op stads- en dorpsgezichten. Hij schilderde onder andere veel in Amsterdam, Haarlem, Zwolle, Kampen, Enkhuizen, Monnickendam en Harderwijk, waarvoor hij ter plaatse schetsen maakte. Zijn schilderijen zijn over het algemeen waarheidsgetrouw en wijken slechts op details af van de werkelijkheid.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Sigarenblik

Onderwerp / Thema
Sigaren - Ritmeester - Ritme - Salomon van Ruysdael - Riviergezicht met veerpont en bastion - schilderij

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Meerkleurig

Uitgever
Ritmeester

Vervaardiger
Thomassen & Drijver

Merk
Ritmeester - "Ritme"

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 80

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
3,50 cm

Lengte
21,50 cm

Breedte
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel