-9%

Artikel 41 van 42

Tupperware Tafel carrousel

Artikelnummer: 1850
€ 16,50 € 14,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Tupperware Tafel carrousel.

Serveertrio met diverse mogelijkheden.

Beschrijving
Super handig voor op de ontbijttafel voor een goede start van de dag. De set bestaat uit een potje voor bijvoorbeeld jam, hagelslag, mosterd en dergelijke en heeft een opscheplepeltje. Verder ook nog een servethouder en een tandenstokerhouder. Kleurrijke set in blauw en groen.

Conditie
De set verkeert in een prima staat. Bestaat uit losse onderdelen dus makkelijk weer af te wassen en op te ruimen na het gebruik.

Afmetingen set

  • Hoogte 16,5 cm. 
  • Diameter 21 cm.

 


In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden. 

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel