A R C H I E F

Artikel 1255 van 2493

Vintage set van drie ronde blikken bussen van "Sarah Kay"

Artikelnummer: 1296

Vintage set van drie ronde blikken bussen van "Sarah Kay". 

Door 'Valentine Australia, the Valentine publishing co'. 

Beschrijving
Set van drie blikken met opdruk. Op elke bus staan drie verschillende afbeeldingen. De blikken zijn uitgevoerd met een los bruin oversluitdeksel. De decoratie van de busen bestaat uit een bruine ondergrond met daarop afbeeldingen van Sarah Kay. Aan de onderkant gemerkt met: Valentine Australia, the Valentine publishing co.

Conditie
Deze blikken verkeren in een goede vintage staat met enkele sporen van gebruik. Sommige afbeeldingen hebben een lichte verkleuring.

Formaat

  • Hoogte: 14,5 cm. 
  • Diameter: 12 cm. 

Sarah Kay
De beeldtaal van Sarah Kay is gecreëerd door kunstenaar Vivien Kubbos en werd begin jaren ’70 in Australië geïntroduceerd. Vervolgens werd het ontdekt door twee broers die uitgevers waren van boeken in Luik, België, en breidde deze uit naar Duitsland, Italië, Iberia en Latijns-Amerika. Al snel maakte Sarah Kay een geliefd onderdeel uit van het leven van veel jeugdige meisjes in heel Europa. 

De eenvoudige charme en onschuld van Sarah Kay viel in de jaren 80, 90 en begin 21e eeuw helaas niet langer meer in de smaak. Vandaag de dag is Sarah Kay echter weer helemaal terug, tijdloos en klassiek. 

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel