Artikel 15 van 164

Uniek Vintage Koffieblik: Kanis & Gunnink Jaargetijden!

Artikelnummer: BT-4729-24
€ 8,95 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Uniek Vintage Koffieblik: Kanis & Gunnink Jaargetijden!

  • Vervaardiger: Koffiebranderij Kanis en Gunnik-BV Kampen
  • Vervaardigingsdatum: 1980 / 1999 ​

Productbeschrijving:
Ervaar de tijdloze charme van het exclusieve Vintage Koffieblik van Kanis & Gunnink, vervaardigd tussen 1980 en 1999 door Koffiebranderij Kanis en Gunnik-BV Kampen. Dit bijzondere blik is verfraaid met prachtige afbeeldingen van de vier jaargetijden - Lente, Zomer, Herfst en Winter. Het brengt niet alleen een stukje geschiedenis in jouw huis, maar fungeert ook als een ware blikvanger voor je interieur!

  • De Lente: "In de lieve lente gaat het land weer leven. Strakjes bij de koffie zal ik je bloemen geven."
  • De Zomer: "In de volle zomertijd is het leven goed. Na het harde werken smaakt de koffie goed."
  • De Herfst: "Herfst in het land, appels in mijn mand. Koffie in de kopjes. Ikke in mijn nopjes."
  • De Winter: "Grauw is de lucht. Wit is het land. Thuis wacht de koffie op de kachelrand."

Dit nostalgische blik herbergt ook een inspirerende boodschap op de deksel: "Alle seizoenen, het hele jaar staat de koffie van Kanis en Gunnink voor u klaar." Beleef de ouderwetse gezelligheid opnieuw en laat je betoveren door de heerlijke aroma's van koffie uit lang vervlogen tijden.

Over Kanis & Gunnink:
Met een erfgoed dat teruggaat tot 1880, opgericht door Hendrik Kanis, heeft Kanis & Gunnink een rijke geschiedenis in oosterse waren. Na ontmoeting met Zuid-Afrikaanse staatspresident Paul Krüger kreeg het zijn huidige naam dankzij mede-directeur Frans Gunnink. Hoewel sinds 1969 onderdeel van Douwe Egberts, blijft het erfgoed van deze koffiepioniers levend in dit unieke koffieblik.

Wacht niet langer en geef je interieur een vleugje nostalgie met dit betoverende Kanis & Gunnink vintage koffieblik. Een perfect cadeau voor koffieliefhebbers, verzamelaars of gewoon voor jezelf! Bestel nu en laat de charme van vervlogen tijden herleven in jouw huis. Wees er snel bij, want de voorraad is beperkt!

Conditie:
Dit koffieblik verkeert in een nette vintage staat, met slechts lichte sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde slijtage, wat bijdraagt aan de authentieke uitstraling. De bijgevoegde foto's geven een compleet beeld van de conditie.

Formaat:

  • Hoogte: 21 cm
  • Breedte: 14 cm
  • Lengte: 14 cm

Kanis & Gunnink: Een Nederlands Koffieverhaal

In 1880 opende Hendrik Kanis een winkel gespecialiseerd in oosterse waren in Kampen. Frans Gunnink voegde zich al snel bij het team, en in 1885 ontstond de firma Kanis & Gunnink. Ondanks uitdagingen bleef het bedrijf groeien en werd het in 1923 omgedoopt tot N.V. Stoomkoffiebranderij en Theehandel Kanis en Gunnink. Het assortiment werd uitgebreid met thee in 1920. Hoewel in 2001 de fabriek in Kampen haar deuren sloot, blijft Kanis & Gunnink een tastbare herinnering aan een rijke koffiegeschiedenis in Nederland.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage koffieblik. Kanis & Gunnink. Koffiebranderij Kampen. Jaargetijden koffieblik. Nostalgisch koffieblik. Douwe Egberts erfgoed. Koffiegeschiedenis Nederland. Oosterse waren. Koffiepioniers. Koffiecollectibles.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Kanis & Gunnink Vintage Koffieblik, een nostalgisch verzamelobject uit de jaren 1980-1999, met afbeeldingen van de vier jaargetijden. Ideaal voor koffieliefhebbers en verzamelaars.

Onderwerp / Thema
Vintage decor. Historisch koffieblik. Jaargetijden illustraties. Nederlands koffieerfgoed. Verzamelobject. Douwe Egberts geschiedenis. Koffiecultuur. Ouderwetse charme. Visueel aantrekkelijk. Cadeau voor koffieliefhebbers.

Decoratie
De decoratie van het Kanis & Gunnink Vintage Koffieblik bestaat uit schitterende afbeeldingen die de vier jaargetijden - Lente, Zomer, Herfst en Winter - weergeven.

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Bruin - oranje - geel - meerkleurig

Uitgever
Kanis & Gunnink

Vervaardiger
Koffiebranderij Kanis en Gunnink BV-Kampen

Merk
Kanis & Gunnink

Materiaal
Blik - metaal - opdruk

Bijzonderheden
Los dubbelwandig insluitdeksel

Tijdperk
1986

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
21,00 cm

Lengte
14,00 cm

Breedte
14,00 cm

Inhoud
Geschikt voor een heel pak koffie

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel