Artikel 117 van 639

Betoverend Terugblik: Vintage Beschuitblik van VéGé - Bloemen, Bijen en Vlinders

Artikelnummer: BT-4720-24
€ 5,95 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Betoverend Terugblik: Vintage Beschuitblik van VéGé - Bloemen, Bijen en Vlinders

  • Maker: VéGé
  • Fabricagedatum: 1960 - 1970

Productomschrijving:
Prachtige vintage beschuitbus van VéGé. Een uniek stuk geschiedenis uit de periode tussen 1960 en 1970! Dit tinnen beschuitblik is liefdevol gedecoreerd met betoverende bloemen, schattige bijen en elegante vlinders, waardoor het een charmant en nostalgisch accent toevoegt aan elk interieur.

De beschuitbus is vervaardigd door het gerenommeerde VéGé, wat staat voor VErkoop GEmeenschap, een bekende Nederlandse organisatie van zelfstandige kruideniers. Het reliëf van het VéGé-logo siert de onderkant van het blik, waardoor het een authentiek erfgoedstuk wordt.

Afmetingen:
Met een hoogte van 22 cm en een diameter van 10,50 cm is dit beschuitblik niet alleen decoratief maar ook functioneel. Gebruik het om je favoriete lekkernijen op te bergen of geef het een prominente plaats in je verzameling vintage items.

Conditie:
Hoewel het beschuitblik in vintage staat verkeert, is het essentieel op te merken dat dit bijdraagt aan zijn karakter en charme. Het vertoont enkele tekenen van gebruik en slijtage gerelateerd aan leeftijd, wat het een authentiek stuk maakt dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Als je een liefhebber bent van vintage items, is deze VéGé beschuitbus een absolute aanrader. Bekijk de afbeeldingen voor een beter beeld van de prachtige details en de staat van dit bijzondere stuk.

Grijp nu je kans om een stukje geschiedenis in handen te krijgen en voeg dit betoverende vintage beschuitblik van VéGé toe aan je collectie. Wees er snel bij, want dit unieke item zal niet lang beschikbaar zijn!


De Opkomst en Ondergang van VéGé: Een Kijk op de Nederlandse Kruidenierswereld

VéGé: VErkoop GEmeenschap - een naam die velen bekend in de oren zal klinken, en ooit een prominente speler was in de Nederlandse kruidenierswereld. In 1938 opgericht door de gepassioneerde grossier Theo Albada Jelgersma uit Breda, groeide deze landelijke organisatie snel uit tot een netwerk van zelfstandige kruideniers.

Samen met andere bekende vrijwillige filiaalbedrijven, zoals De Spar, de Centra, de Sperwer Groep en de ViVo, bloeide VéGé op in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog. In 1939 waren er maar liefst 2.400 winkels aangesloten bij deze welvarende organisatie. Na de oorlog wist VéGé haar succes voort te zetten, en haar invloed reikte zelfs buiten de grenzen van Nederland. In 1961 telde VéGé maar liefst 28.900 aangesloten kruideniers, verspreid over tien landen.

De gloriedagen van VéGé kwamen echter tot een einde in de vroege jaren 1980. Samen met ViVo werden de VéGé-winkels overgenomen door Unigro, waarna ze verdergingen onder de namen Super en Cirkel. Deze overname betekende het einde van de eens zo trotse VErkoop GEmeenschap en markeerde het einde van een tijdperk in de Nederlandse kruideniersindustrie.

Hoewel VéGé vandaag de dag niet meer bestaat in haar oorspronkelijke vorm, blijft haar erfenis voortleven in de herinneringen van degenen die de bloei van deze organisatie hebben meegemaakt. Het verhaal van VéGé dient als een herinnering aan de dynamische aard van de detailhandel en de voortdurende evolutie van de supermarktsector in Nederland.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage beschuitbus. Retro keukenaccessoire. VéGé erfgoed. Nostalgisch decor. Nederlandse kruideniers. Authentiek erfgoedstuk. Historisch keukenitem. VéGé logo. Jaren '60-'70 nostalgie. Unigro en VéGé.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Charmante vintage beschuitbus van VéGé, vervaardigd tussen 1960 en 1970. Het blik is versierd met betoverende bloemen, bijtjes en vlinders, waardoor het zowel decoratief als functioneel is. Het draagt het reliëf van het VéGé-logo aan de onderzijde.

Onderwerp / Thema
Bloemmotieven. Bijenthema. Vlinderdecoratie. Retro design. Nostalgisch ontwerp. Charmante versiering. Reliëflogo. Authentieke vintage stijl. Jaren '60-'70 esthetiek. Decoratieve keukenaccessoire.

Decoratie
Bloemmotieven. Bijenthema. Vlinderdecoratie. Retro design. Nostalgisch ontwerp. Charmante versiering. Reliëflogo. Authentieke vintage stijl. Jaren '60-'70 esthetiek. Decoratieve keukenaccessoire.

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Créme-geel - rood - meerkleurig

Uitgever
VErkoop GEmeenschap

Vervaardiger
VéGé

Merk
VÉGÉ

Materiaal
Blik - metaal - opdruk

Bijzonderheden
Los rood oversluitdeksel

Tijdperk
1960 - 1970

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
22,00 cm

Diameter
10,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel