VERKOCHT

Artikel 99 van 1096

Douwe Egberts Koffieblik in Europese Volkskunststijl (1967-1970)

Artikelnummer: BT-4656-24

VERKOCHT


Douwe Egberts Koffieblik in Europese Volkskunststijl (1967-1970)

  • Vervaardiger: Douwe Egberts
  • Vervaardigingsdatum: 1967 - 1970

Productbeschrijving:
In de wereld van koffieliefhebbers heeft Douwe Egberts niet alleen bekendheid vergaard met zijn heerlijke koffie, maar ook met zijn prachtige collectibles. Een opmerkelijk voorbeeld hiervan is het rechthoekige koffieblik in Europese Volkskunststijl, uitgebracht in een serie van drie unieke blikken gedurende de periode 1967-1970.

Dit rood gekleurde blik is verfraaid met authentieke Hindelopen, Finse of Joegoslavische beschilderingen in levendige oranje en blauwe tinten. Wat dit blik extra bijzonder maakt, is het ontbreken van het DE-logo op zowel het deksel als de body, waardoor het een mysterieuze en exclusieve uitstraling krijgt.

Afmetingen:
Het blik, met een hoogte van 6 cm, lengte van 17 cm en breedte van 10,5 cm, bestaat uit afzonderlijke delen voor het deksel en de body. Deze artistieke serie werd speciaal in opdracht van Douwe Egberts vervaardigd en diende als een waardevolle toevoeging aan het assortiment. Interessant genoeg werd het aangeboden als een toegiftartikel bij een aanbieding die een halfponds pak DE Roodmerk koffie voor slechts Hfl 2,75 omvatte, gedurende de periode van 1967 tot 1970.

Conditie:
Hoewel dit Douwe Egberts blik de tand des tijds heeft doorstaan, vertoont het wel tekenen van vintage gebruik en leeftijdsgebonden slijtage. De bijgevoegde foto's bieden een gedetailleerde blik op de conditie van dit charmante verzamelobject en maken integraal deel uit van de beschrijving. Een stukje geschiedenis en kunst in één, dit koffieblik weerspiegelt de rijke traditie van Douwe Egberts en voegt een vleugje Europese volkskunst toe aan elke verzameling.

Douwe Egberts is een bekend Nederlands merk dat vooral bekend staat om zijn koffieproducten. Het bedrijf werd opgericht in 1753 door Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses in Joure, Friesland. In de beginjaren richtte het bedrijf zich op de verkoop van kruidenierswaren, waaronder koffie, thee en tabak.

Douwe Egberts groeide in de loop der jaren uit tot een van de meest iconische koffiemerken in Nederland en daarbuiten. Ze zijn betrokken bij de hele koffieketen, van het selecteren van koffiebonen tot het branden en verpakken van koffieproducten. Naast koffie biedt Douwe Egberts ook thee en andere dranken aan, evenals koffiezetapparaten en aanverwante accessoires.

Het merk is niet alleen bekend om zijn producten, maar ook om zijn rol in sociale en culturele aspecten van het dagelijks leven in Nederland. Douwe Egberts staat bijvoorbeeld bekend om zijn "koffiepottenactie", waarbij consumenten koffiepunten konden sparen voor verschillende cadeaus. Het bedrijf heeft in de loop der jaren verschillende veranderingen en fusies ondergaan, maar het merk blijft een belangrijk onderdeel van de Nederlandse koffiecultuur.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Douwe Egberts. Koffieblik. Europese Volkskunst. Vintage collectibles. Koffiegeschiedenis. Kunstzinnig koffieblik. Koffie memorabilia. DE Roodmerk koffie. Hindelopen, Finse, Joegoslavische stijl. Halfponds pak koffie. Historische koffieaccessoires.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Douwe Egberts koffieblik in Europese Volkskunststijl. Rechthoekig blik uitgebracht tussen 1967 en 1970. Opvallend rood gekleurd en versierd met authentieke beschilderingen. Het Douwe Egberts-logo ontbreekt.

Onderwerp / Thema
Douwe Egberts. Koffieblik. Europese Volkskunst. Vintage. Beschildering. 1967-1970. DE-logo. Koffiegeschiedenis. Collector's item. Koffieaanbieding. Cultureel erfgoed.

Decoratie
Vogels en bloemen

Categorie
Vintage blik

Kleur
Rood - meerkleurig

Uitgever
Douwe Egberts

Vervaardiger
D.E. - Douwe Egberts

Merk
Douwe Egberts

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel - zonder logo

Tijdperk
1967 - 1970

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
6,00 cm

Lengte
17,00 cm

Breedte
10,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel