VERKOCHT

Artikel 71 van 1069

Vintage Verkade blikken koektrommel "Heraut" met tekst Semper Servat Virtvtem

Artikelnummer: BT-4162-23

VERKOCHT


Vintage Verkade blikken koektrommel "Heraut" met tekst Semper Servat Virtvtem

  • Vervaardiger: Koninklijke Verkade fabrieken N.V.
  • Vervaardigingsdatum: 1950

"Heraut" De trommel voor ieder huis!

Beschrijving
Fraai is de vorm van deze Verkade trommel. Een aanwinst voor ieder interieur door de originele combinatie van de gele en rode koperkleur. Het "Heraut"-blik is door zijn uiterlijk een welkom geschenk.

Rechthoekige blikken doos met afgeronde hoeken en voorzien van een los oversluitdeksel. De doos heeft een langsnaad op een der hoeken. De decoratie van dit blik bestaat uit een roodkoperkleurig los oversluitdeksel uitgevoerd in hamerslagreliëf met in het midden het welbekende verkade logo van de ruiter te paard. Hieromheen in een ronde cirkel de latijnse tekst: Semper Servat Virtvtem Verkade (Verkade behoudt zijn kracht). Het deksel is afgewerkt met een rand van puntjes. De blikken doos heeft een messing gele kleur. De zijkanten zijn afgewerkt met puntjes in reliëf. De onderkant van het blik draagt de tekst: Koninklijke Verkade fabrieken N.V., Zaandam - Holland met daarboven een klein logo van Verkade in de vorm van een ruiter te paard. 

Conditie
Dit blik verkeert in een originele vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 6 cm. 
  • Lengte: 20,5 cm. 
  • Breedte: 16,5 cm. 

Verkade is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat artikelen als beschuit, chocolade en koek vervaardigde. Ook werden er enige tijd theelichtjes vervaardigd. De fabrieken van Verkade zijn vanouds gevestigd in Zaandam en zijn belangrijk in de ontwikkeling van de voedingsindustrie van de Zaanstreek.

Op 2 mei 1886 opende Ericus Gerhardus Verkade zijn Stoombrood- en Beschuitfabriek 'De Ruyter' in een voormalig patentoliefabriekje aan de Zaan. Hij startte eenvoudig met het maken van brood en beschuit. Het succes dat hij hiermee boekte was zo groot dat hij regelmatig nieuwe producten aan zijn assortiment kon toevoegen.

“De Ruyter” is nu nog steeds herkenbaar in het logo van het Verkade merk. In de loop der tijd is Verkade overgegaan op het maken van koekjes en chocolade. 

In 1950 kreeg Verkade het predicaat Koninklijk.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
"Heraut" Koektrommel - koekblik

Onderwerp / Thema
Koekblik - productverpakking - reclame - ruiter - paard - Verkade

Decoratie
Hamerslag effect op deksel

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Geel koper - rood koper

Uitgever
Koninklijke Verkade fabrieken N.V.

Vervaardiger
Verkade

Merk
Verkade "Heraut"

Materiaal
Tin - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel - hamerslag

Tijdperk
1950

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
6,00 cm

Lengte
20,50 cm

Breedte
16,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel