Artikel 43 van 164

"Betoverende Tijdreis: Vintage Sprookjesblik van Konmar, 1980-1999

Artikelnummer: BT-4140-24
€ 9,95 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Betoverende Tijdreis: Vintage Sprookjesblik van Konmar, 1980-1999 

  • Vervaardiger/Uitgever: Konmar
  • Vervaardigingsdatum: 1980 / 1999 

Blikken trommel van  met afbeeldingen van sprookjes

Productbeschrijving:
Stap terug in de tijd met dit prachtige vintage sprookjesblik, een nostalgisch stukje geschiedenis uit de jaren 1980-1999, uitgebracht door de Nederlandse supermarktketen Konmar. Deze vierkante blikken opbergtrommel is een waar kunstwerk, gedecoreerd met betoverende afbeeldingen van geliefde sprookjesfiguren zoals Roodkapje, Hans en Grietje, Holle Bolle Gijs en Tafeltje Dekje.

Het blik, voorzien van een scharnierend oversluitdeksel, straalt een charmante sfeer uit met een donkerblauwe achtergrond die de personages uit de genoemde sprookjes tot leven brengt. Het deksel zelf toont een prachtige afbeelding van een sprookjeskasteel, waardoor het geheel een magisch tintje krijgt.

Conditie:
In goede vintage staat, vertelt dit blik een verhaal van gebruik en leeftijd. Normale sporen van liefdevol gebruik en aan de tijd gerelateerde slijtage geven het een authentieke uitstraling.

Afmetingen:
De afmetingen van het blik, met een hoogte van 14,5 cm, lengte van 10 cm en breedte van 10 cm, maken het een compact en toch opvallend stuk voor verzamelaars en liefhebbers van retro design.


Achter dit betoverende object schuilt ook een stukje Nederlandse supermarkthistorie. Konmar, opgericht door Henk van der Straaten en Jacques Koster, was een prominente supermarktketen die haar oorsprong vond in 1968 en tot 2008 actief was. Henk van der Straaten, ooit begonnen als marktkoopman, bracht vernieuwing naar de Haagse markt met zijn zelfbedieningskraam en later met de opening van Supermarkt Van der Straaten, omgedoopt tot Konmar, wat staat voor KonsumentenMarkt.

Dit vintage sprookjesblik is niet alleen een tastbaar stukje geschiedenis, maar ook een visueel feest voor de liefhebbers van retro design en de betoverende wereld van sprookjes. Laat u meeslepen door de tijd en voeg dit charmante stuk toe aan je verzameling!

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage Konmar sprookjesblik. Retro design opbergtrommel. Nederlands supermarkterfgoed. Roodkapje, Hans en Grietje, Holle Bolle Gijs, Tafeltje Dekje. Konmar supermarktketen geschiedenis. Scharnierend oversluitdeksel. Nostalgisch verzamelobject. Jaren 1980

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage opbergtrommel, vierkant blik, uitgebracht door de Nederlandse supermarktketen Konmar tussen 1980 en 1999. Prachtig gedecoreerd met afbeeldingen van bekende sprookjesfiguren zoals Roodkapje, Hans en Grietje, Holle Bolle Gijs en Tafeltje Dekje.

Onderwerp / Thema
Sprookjes - Hans en Grietje - Holle Bolle Gijs - Tafeltje Dekje - Roodkapje

Decoratie
Sprookjes - sprookjeskasteel - Hans en Grietje - Holle Bolle Gijs - Tafeltje Dekje - Roodkapje

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Donkerblauw - meerkleurig

Uitgever
Konmar

Merk
Konmar

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
1980 - 1999

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
14,50 cm

Lengte
10,00 cm

Breedte
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel