VERKOCHT

Artikel 152 van 1128

"Nostalgie uit de jaren 1960 - 1970: Set van twee vintage voorraadpotjes met rozen van SenO"

Artikelnummer: PD-4615-23

VERKOCHT


"Nostalgie uit de jaren 1960 - 1970: Set van twee vintage voorraadpotjes met rozen van SenO"

  • Vervaardiger: SenO (Schouw en Oostwoud)
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1960 - 1970

Productbeschrijving
Ervaar de charme van vroeger met deze prachtige set van twee vintage plastic voorraadpotjes, vervaardigd door SenO in de jaren 1960-1970. Elk potje straalt nostalgie uit met zijn witte kunststof omhulsel, elegant versierd met een levendige gele roos op het ene potje en een zachte roze roos op het andere. De gedetailleerde rozen zijn omringd door fris groen blad en een delicaat rozeknopje, waardoor deze potjes een vleugje natuurlijke schoonheid toevoegen aan de keuken of het interieur.

De bijpassende dekseltjes komen in levendig roze en fris groen, waardoor ze niet alleen functioneel zijn maar deze set ook nog visueel aantrekkelijker maken. Deze potjes, ooit gebruikt als verpakking voor Rinse appelstroop, zijn het resultaat van vakmanschap van SenO, een bedrijf uit De Bilt gespecialiseerd in hoogwaardige kunststofproducten.

Conditie
Deze vintage potjes verkeren in een goede vintage staat en tonen hierdoor slechts lichte sporen van normaal gebruik en aan leeftijd gerelateerde slijtage, wat bijdraagt aan hun authentieke uitstraling.

Afmetingen
De hoogte van elk potje is 8,5 cm, met een doorsnee van 10 cm, waardoor ze zowel functioneel als decoratief zijn. De bijgevoegde foto's maken deel uit van de gedetailleerde beschrijving, zodat je een volledig beeld krijgt van deze prachtige vintage vondst.

Voeg een vleugje extra flair toe aan uw interieur met deze unieke set vintage voorraadpotjes van SenO. Verrijk elke ruimte met de tijdloze elegantie van bloemen en geniet van de functionele charme die deze potjes met zich meebrengen.


De Oorsprong en Opkomst van SenO: Een Huishoudelijke Plastics Pionier

In 1955 begon het verhaal van Schouw en Oostwoud, later bekend als SenO, met een toevallige ontmoeting tussen Harry Schouw en Marten Oostwoud in Bilthoven. Harry, teruggekeerd uit Argentinië met een technische achtergrond bij Philips, en Marten, een bedrijfskundige uit het familiebedrijf Oostwoud in Franeker, kwamen elkaar tegen in Hotel-Café-Restaurant De Schouw bij het station in Bilthoven.

De heren smeedden een plan om kunststof producten te vervaardigen met een zelfgebouwde spuitgietmachine. Zo ontstond in 1955 Schouw en Oostwoud, gevestigd aan de Biltseweg 20 in De Bilt. Hun eerste klant was de spellenfabriek Jumbo, bekend van het Ganzenbordspel, gevolgd door de Turkstra Beschuitfabriek uit Leeuwarden.

Naarmate het bedrijf groeide, werd een nieuwe fabriek gebouwd aan de Industrieweg 24 in Maartensdijk, waar de productie van kunststofproducten voor huishoudelijk gebruik in volle gang was. Het assortiment omvatte botervloten, bekers, eierdopjes, vergieten, koffiefilters, slabestekken en wasknijpermanden, evenals de staafjes voor het Mikadospel.

SenO had een dominante positie op de markt, met 1500 verkooppunten in Nederland en vertegenwoordigingen in het buitenland, waaronder Engeland, Noorwegen, Zwitserland, Duitsland en de Nederlandse Antillen. De strategische waarde van de matrijzen, die werden vervaardigd in Portugal en Denemarken, werd onderstreept door hun opslag in een brandvrije kluis.

Hoewel het bedrijf in Nederland wijdverspreid bekend was vanwege de grote verscheidenheid aan verkochte producten, bleef de naam SenO voor velen onbekend. In 1974 werd het bedrijf verkocht aan Rosedale in Engeland, waarna het in handen kwam van Tiger Plastics in Geldrop. De naam veranderde in SenO Plastics BV, en de productie bleef tot 1996 in Maartensdijk. Daarna werd de productie verplaatst naar Geldrop en later naar Polen.

Na de verkoop was Marten Oostwoud betrokken bij het familiebedrijf Oostwoud in Franeker en overleed in 1989. Harry Schouw, na de verkoop niet meer verbonden aan SenO, vertrok naar Frankrijk en overleed daar in 1992. Zo eindigde het hoofdstuk van SenO, een pionier in huishoudelijke kunststofproducten.

(Geraadpleegde bron(nen): onder andere Online Musem De Bilt)

TAGS
Vintage voorraadpotjes. SenO kunststofproducten. Retro keukenaccessoires. Bloemmotief keukendecor. Jaren 1960-1970 keukenartikelen. Appelstroop verpakkingspotjes. Vintage kunststof decor. Nostalgische keukenitems. Gele en roze rozen decoratie. Authentiek.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage kunststof voorraadpotjes voor Rinse Stroop

Onderwerp / Thema
Plastic - kunststof - voorrraadpotjes - productverpakking - Rinse stroop

Decoratie
Gele en roze roos met blad en knop

Categorie
Plastic design

Kleur
Wit - roze - geel - groen

Auteur(s)
Harry Schouw en Marten Oostwoud

Uitgever
SenO

Vervaardiger
Schouw en Oostwoud

Merk
SenO

Materiaal
Plastic - kunststof

Bijzonderheden
Losse deksels

Tijdperk
Jaren 1960 - begin 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
8,50 cm

Diameter
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel