Artikel 234 van 646

๐Ÿ“ EMSA (Blog)


De Tijdloze Pracht van Emsa: Innovatief en Duurzaam

 

Al meer dan 70 jaar staat Emsa GmbH bekend als een toonaangevende Duitse fabrikant van consumentenartikelen, keukengerei, tuinbenodigdheden en tuinaccessoires. Het begon allemaal op 1 april 1949, toen Franz Wulf het bedrijf oprichtte als "Franz Wulf & Co Plasticwarenfabrik" in het pittoreske Greven, Duitsland.

Emsa's eerste succesvolle product was een kleine druppelvanger, kunstig gevormd als een vlinder en vervaardigd uit duurzaam plastic. Na dit bescheiden begin breidde het bedrijf zijn assortiment uit naar diverse keukenaccessoires, waaronder bakgerei en ijszakken. De groei van Emsa was onmiskenbaar en op 1 oktober 1956 verhuisde het naar een ruimer pand in Emsdetten, waar ook gebruiksvoorwerpen voor bloemisterij aan het assortiment werden toegevoegd.

Op 29 december 1964 veranderde de naam van het bedrijf in "Emsa," als eerbetoon aan de stad Emsdetten en de nabijgelegen rivier Ems. Dit markeerde een nieuw hoofdstuk voor het bedrijf, dat blijft gedijen dankzij zijn voortdurende toewijding aan innovatie en kwaliteit.

Sinds 1971 prijkt het kenmerkende rode stip-logo op de producten van Emsa, een symbool van vertrouwen en kwaliteit dat wereldwijd wordt erkend. De slogan van Emsa, "Denk slim, wees gelukkig," weerspiegelt de filosofie van het merk die door de jaren heen onveranderd is gebleven.

Wat Emsa echt onderscheidt, naast haar lange geschiedenis en betrouwbare producten, is het voortdurende streven naar innovatie en functionaliteit. Het merk is niet alleen een pionier in slimme ontwerpen en eigentijdse kleuren, maar het richt zich ook op duurzaamheid. Emsa heeft zich gecommitteerd aan het creëren van geheel duurzame collecties, waardoor het niet alleen producten van hoge kwaliteit levert, maar ook aandacht besteedt aan mens en milieu.

In de webshop Retro & Design kun je nog steeds de tijdloze pracht van Emsa ontdekken. De collectie omvat een breed scala aan huishoudelijke artikelen.

Duik in Nostalgie: Iconische Plastic Design Artikelen van Emsa in de Jaren 60 en 70

In de bloei van de jaren 60 en 70 bracht Emsa een golf van kleurrijk en revolutionair plastic design naar huishoudens wereldwijd. Deze iconische stukken, doordrenkt met innovatie en een vleugje retro charme, zijn nog steeds geliefd en vinden een nieuw thuis in de webshop Retro & Design. Laten we enkele van deze tijdloze artikelen verkennen.

De Draaibare Snacktoren: Een waar symbool van de levendige jaren 60 en 70 is de bekende plastic snacktoren. Deze bestond uit een set van vier veelkleurige snackschaaltjes, ondersteund door een roestvrijstalen metalen staaf met een opvallende gele baltop. Door de draaibare schaaltjes kreeg de toren steeds een andere vorm, wat het niet alleen functioneel maar ook visueel aantrekkelijk maakte. Geel, oranje, rood en donkerrood schitterden op menig feesttafel.

De Plastic Hapjesschaal: De plastic hapjesschaal was een andere favoriet in de jaren van flower power. Met vijf vakken, waarvan het middelste speciaal was ontworpen voor pretzels of dipsaus, bracht deze schaal kleur en functionaliteit samen. De binnenste vakken waren vaak uitgevoerd in levendige kleuren zoals rood, oranje, beige of groen, terwijl de buitenschaal een charmante hout-look had. Een perfecte aanvulling op elk feestje of gezellig samenzijn.

Het Herkenbare Plantengietertje: Wie herinnert zich niet het handzame plantengietertje met een geribbelde boven- en onderkant? Met een dunne, langwerpige tuit en het kenmerkende Emsa-logo aan de onderkant, was dit gietertje zowel praktisch als charmant. Een fijne greep maakte het gieten van water een genot, en het stond garant voor een vleugje kleur in huis en tuin.

Kleurrijk Servies: Naast deze iconische stukken bood Emsa een breed scala aan kleurrijk tafelgerei in de jaren 60 en 70. Eierdopjes, botervloten, peper- en zoutstelletjes, borden en nog veel meer waren verkrijgbaar in de mooiste kleuren, waardoor elke maaltijd een feest van kleur en gezelligheid werd.

In de webshop Retro & Design vind je vaak nog steeds prachtige stukken van Emsa uit vroeger tijden. Elk item vertelt een verhaal van creativiteit, innovatie en de levendige geest van de jaren waarin ze werden geboren. Haal een vleugje nostalgie in huis en ontdek de tijdloze pracht van Emsa's plastic design.

 

ยฉ 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel