Artikel 228 van 639

Betoverend Verkade Biskwie Blik met Iconische Meisjes van Verkade - Een Stukje Geschiedenis!

Artikelnummer: BT-4595-23
€ 12,50 (Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Betoverend Verkade Biskwie Blik met Iconische Meisjes van Verkade - Een Stukje Geschiedenis!

  • Vervaardiger: Koninklijke Verkade Fabrieken B.V. - Zaandam
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 80

Productbeschrijving:
Ervaar de magie van vroeger tijden met dit prachtige Verkade Biskwie blik, afkomstig van de Koninklijke Verkade Fabrieken B.V. in Zaandam. Dit unieke koek- of biscuitblik, voorzien van een los verwijderbaar deksel, belichaamt de betovering van Verkade's beroemde meisjes.

Het opvallende ontwerp, met elegante rode en witte sierletters op een diepe zwarte achtergrond, brengt de tekst "De meisjes van Verkade" op een stijlvolle manier tot leven. Het deksel, gehuld in levendige tinten van oranje tot geel, brengt een prachtig eerbetoon aan de geliefde 'meisjes van Verkade' uit de Zaanse koekfabriek.

Laat je meevoeren door de afbeelding op het deksel, waar twee gracieuze jongedames onder een parasol zitten, vastgelegd in de kenmerkende stijl van de jaren 20, ook wel bekend als de 'Roaring Twenties'.

Conditie:
Dit Verkadeblik, in een prachtige vintage staat met subtiele sporen van gebruik en leeftijdsgebonden karakter, biedt niet alleen een nostalgische sfeer, maar ook een stukje geschiedenis. Gedetailleerde foto's maken integraal deel uit van de beschrijving, zodat je elk charmant detail kunt bewonderen.

Afmetingen:

  • Hoogte: 10 cm
  • Lengte: 28 cm
  • Breedte: 21 cm

Voeg vandaag nog dit unieke stukje Verkade-geschiedenis toe aan je collectie en geef je interieur een vleugje tijdloze charme!


"De Zoete Geschiedenis van Nederlandse Kaakjes en Verkade's Biscuitmeesterwerk"

Een kaakje, ook bekend als biscuitje of meelkoekje, is de benaming van een type koekje dat in sommige Nederlandse dialecten wordt gebruikt voor een bepaald soort koekje. Deze koekjes kunnen rond of rechthoekig zijn, knapperig, licht van kleur en droog. Een variant met kokos en suiker wordt vaak aangeduid als Brusselse kermis, terwijl Albert Heijn zijn kokosbiscuitjes Zaanse kermis noemt.

Een interessante, zij het waarschijnlijk onjuiste anekdote beweert dat Nederland de Marshallhulp ontving omdat toenmalig minister-president Willem Drees de Amerikaanse vertegenwoordiger niet met een staatsbanket, maar met een kopje thee en een mariakaakje ontving. Volgens het verhaal vond de vertegenwoordiger dat Nederland de steun kennelijk hard nodig had en dat een land met zo'n sobere minister-president het geld ongetwijfeld verstandig zou besteden.

Verkade is de grootste kaakjesproducent in Nederland, begonnen met de productie van biscuits in 1911. Het assortiment groeide snel, met namen als Marie, Demi Lune, Croquette, Petit-Beurre en Café Noir. De verkoop nam aanzienlijk toe, vooral tijdens de Eerste Wereldoorlog toen de invoer van biscuits uit Engeland stagneerde. Naast blikken zijn ook Verkade albums populair onder verzamelaars, met 35 verschillende uitgegeven tussen 1903 en 1940, en nog eens vijf na 1965.

TAGS
Verkade Biskwie Blik. Koninklijke Verkade Fabrieken B.V. Nostalgisch vintage Koekblik. Biscuittrommel. Meisjes van Verkade. Jaren 20 Stijl. Roaring Twenties. Geschiedenis. Nostalgische Decoratie. Koekjesgeschiedenis. Verzamelobject. Design. Geschiedenis.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Biscuitblik - koektrommel - koekblik

Onderwerp / Thema
De meisjes van Verkade - koek - biscuit - productverpakking - reclame

Decoratie
Nostalgische afbeelding met twee dames (Meisjes van Verkade)

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Zwart - rood - oranje - geel

Uitgever
Verkade's fabrieken Zaandam

Vervaardiger
Koninklijke Verkade Fabrieken B.V. - Zaandam

Merk
VERKADE

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel - De meisjes van Verkade

Tijdperk
Jaren 80

Kwaliteit
Vintage met normale sporen van gebruik

Hoogte
10,00 cm

Lengte
28,00 cm

Breedte
21,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel