Artikel 26 van 66

Het educatieve meesterwerk van Jumbo uit 1970 - Kleurentorentjes!

Artikelnummer: SP-4573-23
€ 6,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Het educatieve meesterwerk van Jumbo uit 1970 - Kleurentorentjes!

  • Vervaardiger: Jumbo Hausemann & Hötte
  • Vervaardigingsdatum: 1970

Productinformatie
🌈 Leerzame Speeltijd voor Kleintjes: Laat je kind op een speelse manier kleuren ontdekken met Kleurentorentjes, het vintage spel van Jumbo. Gepolijste houten kralen en een kleurendobbelsteen maken dit spel een unieke ervaring. Wie lukt het om als eerste alle kleuren op een rijtje te krijgen?

🧠 Educatief Erfgoed: Dompel jezelf onder in nostalgie met dit educatieve vintage spel uit 1970, gecreëerd door Jumbo in samenwerking met Hausemann & Hotte. Kleurentorentjes is ontworpen om op een leuke manier kleurherkenning te stimuleren bij de jongsten, waardoor het niet alleen een spel is, maar ook een waardevol leermiddel.

👶 Voor de Allerkleinsten: Kleurentorentjes is perfect afgestemd op kinderen vanaf 4 jaar. Het spel is eenvoudig maar effectief, met een kleurrijke dobbelsteen en platforms voor elke speler. Plaats de houten balletjes in de juiste volgorde volgens de kleurendobbelsteen en win het spel!

🕰️ Origineel Vintage Stuk: Dit exemplaar van Kleurentorentjes verkeert in een authentieke vintage staat, met enkele sporen van gebruik en slijtage die getuigen van zijn rijke geschiedenis. De doos, met een hoogte van 4 cm, breedte van 12,5 cm, en lengte van 18,5 cm, draagt bij aan de charme van dit tijdloze spel.

Breng de kleuren tot leven en creëer onvergetelijke leermomenten met Kleurentorentjes - het tijdloze vintage spel dat generaties verbindt! 🌟


Ontdek de rijke geschiedenis van Jumbo, jouw vertrouwde partner in bord- en gezelschapsspellen!

In 1853 legde Engelbert Hausemann de basis voor het huidige imperium van spellenuitgevers en -fabrikanten, Hausemann & Hötte. Wat begon als een 'Agentuur en Commissie Zaak in Kramerijen' in Amsterdam, groeide uit tot een iconische naam in de wereld van spellen. Wilhelm Hötte voegde zich in 1860 als werknemer bij het bedrijf en stichtte later zijn eigen onderneming in 1873. Vijf jaar later bundelden Hausemann & Hötte hun krachten tot de firma Hausemann & Hötte, die door Wilhelm Hötte werd voortgezet na het vertrek van Engelbert Hausemann in 1887.

De geschiedenis van Jumbo kreeg in 1947 een speelse wending met het verschijnen van het eerste foldertje met Jumbospellen. Mens erger je niet! sierde de eerste pagina, gevolgd door andere klassiekers zoals Hamertje Tik, Ganzenbord, Lotto, Pim Pam Pet, Halma en Dobbertje Duik. Meccano en Schuco waren destijds ook prominente merken die bijdroegen aan het succes.

Sindsdien is het assortiment geëvolueerd, met bekende favorieten zoals Stratego, Mens erger je niet! en Pim-pam-pet, evenals een uitgebreide educatieve serie genaamd 'ik leer...'. De tijdloze Electro, ooit een vraag-en-antwoordspel, heeft een hedendaagse make-over gekregen.

In een bekroning van hun toewijding ontving Hausemann & Hötte in 1978 het predicaat 'Koninklijk', een erkenning van koninklijke kwaliteit in spellen die de tand des tijds hebben doorstaan.

Ervaar de magie van Jumbo en deel de vreugde van spellen die generaties verbinden! 🎲✨

TAGS
#VintageSpellen #EducatiefSpel #Kleurenspel #Gezelschapsspellen #KlassiekeSpellen #SpeelgoedvanToen #OrigineelVintage #Spelplezier #LeerzaamSpelen

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage kleurentorentjes van Jumbo

Onderwerp / Thema
Torentjes - dobbelsteen - kleuren herkennen en onderscheiden

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Meerkleurig

Aantal spelers
Minimaal 2 - maximaal 4

Leeftijd
Vanaf 4 jaar - kleuters

Moeilijkheidsgraad
Zeer eenvoudig

Speelduur
15 minuten

Uitgever
Jumbo Hausemann en Hötte

Vervaardiger
Jumbo

Merk
Jumbo Spellen

Materiaal
Karton - plastic - hout

Bijzonderheden
Met kleurendobbelsteen

Tijdperk
1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,00 cm

Lengte
18,00 cm

Breedte
12,00 cm

Inhoud
Compleet

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel