Artikel 10 van 47

"Tijdloze Kunst: Vintage Aardewerk Lava Asbak door Jan van Erp"

Artikelnummer: AW-4546-23
€ 17,50
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Tijdloze Kunst: Vintage Aardewerk Lava Asbak door Jan van Erp"

  • Vervaardiger: Jan van Erp
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1960 - 1970

Productbeschrijving
Ontdek de tijdloze charme van deze prachtige vintage aardewerk lava asbak, meesterlijk vervaardigd door de befaamde kunstenaar Jan van Erp. Deze unieke creatie, gedateerd uit de jaren 1960-1970, belichaamt zowel vakmanschap als kunst, en biedt een boeiende mix van functionaliteit en esthetiek.

Ambachtelijke Meesterschap: Deze stevige rechthoekige aardewerk asbak is het meesterwerk van Jan van Erp, een getalenteerde ambachtsman uit Waalre, Nederland. Zijn expertise en passie voor keramiek komen tot uiting in elk detail van deze prachtige creatie.

Chamotte Klei met Ruw Exterieur: De asbak is vervaardigd uit hoogwaardige chamotte klei, wat resulteert in een robuust en duurzaam ontwerp. Het ruwe exterieur geeft de asbak een rustieke uitstraling en voegt karakter toe aan elk interieur.

Levendige Lavaglazuur: Wat deze asbak echt bijzonder maakt, is de binnenkant, die is bedekt met een levendig lavaglazuur in schakeringen van rood, geel en oranje. Dit glazuur bootst prachtig de textuur en kleuren van lava na, waardoor de asbak een onmiskenbaar visueel aantrekkelijke eigenschap krijgt.

Conditie
Nette Vintage Staat: Deze aardewerken asbak heeft de tand des tijds moeiteloos doorstaan en verkeert in een uitstekende vintage staat. Er zijn geen significante tekenen van gebruik of leeftijdsgerelateerde slijtage te bespeuren, en de asbak is zorgvuldig gedocumenteerd met gedetailleerde foto's om de algehele conditie te illustreren.

Afmetingen

  • Hoogte: 3 cm
  • Lengte: 15,5 cm
  • Breedte: 10,5 cm

Voeg deze prachtige Jan van Erp aardewerk lava asbak toe aan je collectie of interieur en laat het een gespreksonderwerp zijn dat de aandacht trekt van elke gast. Met zijn rijke geschiedenis en artistieke waarde biedt deze asbak een kans om een stukje Nederlandse kunst en vakmanschap te waarderen. Mis deze unieke kans niet om een waar kunstwerk in handen te krijgen.

Neem vandaag nog contact met ons op om deze vintage aardewerk lava asbak van Jan van Erp de jouwe te maken en een vleugje artistieke flair aan je leefruimte toe te voegen.


Het Levensverhaal van Jan van Erp: Een Creatieve Reis

Jan van Erp, voluit Johannes Paulus Arnoldus Carolus van Erp, zag het levenslicht in Den Haag op 8 februari 1914. Het was het begin van een boeiende reis vol kunstzinnige creativiteit en ondernemingsgeest. Op een bepaald punt in zijn leven, sloeg hij de weg van de kunst in.

In de loop der tijd, vond Jan de liefde en trouwde met Johanna van der Schans. Samen besloten ze hun leven in Brabant voort te zetten, en in het jaar 1946 begonnen ze hun avontuur in het pittoreske Waalre. Het was hier, in dit schilderachtige dorp, dat Jan van Erp een beslissende stap zette in zijn artistieke reis.

Het was begin 1954 toen Jan van Erp een oud pand omtoverde tot een pottenbakkerij. Hier begon hij zijn ambacht te beoefenen en liet zijn creatieve geest de vrije loop. Naast zijn pottenbakkerij vond Jan ook succes in het creëren van zware aardewerk wandobjecten, schaaltjes en andere kunstwerken, allemaal gehuld in diepe, mysterieuze kleuren met spatten van levendige oranje, rood, en andere heldere primaire tinten.

Een opvallend hoogtepunt in Jan's artistieke repertoire was het gebruik van een feloranje, sterk uraniumhoudend glazuur, dat zijn weg vond naar zijn meesterwerken. Dit kenmerkende glazuur, ontwikkeld rond 1960 bij Ruscha-Keramik in Rheinbach onder de bekwame handen van Otto Gerharz, werd al snel een sensatie en oogstte bewondering van kunstliefhebbers over de hele wereld.

Het creatieve pad van Jan van Erp strekte zich uit over vele jaren, maar helaas, op 9 april 1989, nam het leven afscheid van deze getalenteerde kunstenaar in Eindhoven.

Jan van Erp's erfenis leeft voort in zijn kunstwerken, die een blijvende herinnering vormen aan zijn toewijding aan creativiteit en zijn bijdrage aan de wereld van de keramiek en kunst.

Land van herkomst
Nederland, Waalre

Soort object
Aardewerk asbak van chamotte klei en glazuur door Jan van Erp

Onderwerp / Thema
Aardewerk - chamotte - glazuur - lava - Jan van Erp

Decoratie
Rood, geel, oranje glazuur

Categorie
Aardewerk - keramiek

Kleur
Bruin - rood - oranje - geel

Ontwerper
Jan van Erp

Materiaal
Chamotte klei - glazuur

Bijzonderheden
Asbak met binnenkant van lavaglazuur

Tijdperk
Jaren 1960 - 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
3,00 cm

Lengte
15,50 cm

Breedte
10,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel