Artikel 70 van 153

Verblifa Vintage Beschuitbussen Set in Brocante staat - Een Vleugje Nostalgie van Bolletje

Artikelnummer: BT-4532-23
€ 11,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Verblifa Vintage Beschuitbussen Set in Brocante staat - Een Vleugje Nostalgie van Bolletje

  • Geproduceerd door: Verblifa
  • Fabricagedatum: 1950 - 1980

Productomschrijving
Maak kennis met deze set crèmekleurige vintage blikken beschuitbussen, speciaal ontworpen voor Bolletje. Ze worden gekenmerkt door hun charmante rode deksels en het beroemde Bolletje-logo als decoratie. Vervaardigd door Verblifa tussen 1950 en 1980, stralen deze blikken een nostalgische ambiance uit, die ons terugvoert naar tijden van weleer.

Het ontwerp van deze beschuitbussen is met uiterste zorg uitgevoerd. Hun slanke, cilindrische vorm, zachte crèmekleur en het opvallende rood van het deksel met een gerolde rand geven deze bussen een tijdloze uitstraling. Het iconische Bolletje-logo, ontworpen door de beroemde striptekenaar Marten Toonder, prijkt in een rode ruitvormige driehoek, waarbij het vrolijke bakkersfiguurtje een beschuit vasthoudt. Dit symbool van Bolletje voegt een extra vleugje charme toe aan deze beschuitbussen.

Bovendien zijn de blikken voorzien van een elegante beige sierrand met golvende details en een strakke rode lijn aan de onderkant, waardoor hun esthetische aantrekkingskracht nog verder wordt versterkt. De stevige gefelste naad aan de achterkant garandeert duurzaamheid en stabiliteit. 

Conditie
Deze set verkeert in een brocante staat, met diverse tekenen van gebruik en slijtage die passen bij hun leeftijd. De bijgevoegde foto's bieden een duidelijk beeld van de conditie.

Afmetingen

Beschuitbus:

  • Hoogte: 22,5 cm
  • Diameter: 11 cm

Halfje beschuit:

  • Hoogte: 13,5 cm
  • Diameter: 9 cm

Bolletje B.V., voorheen een Nederlands familiebedrijf dat een verscheidenheid aan broodvervangers en banketproducten produceerde, heeft een rijke historie. Het verhaal begon in 1867 toen Gerardus Johannes ter Beek een bakkerswinkel opende in Almelo. Zijn zoon Albert zette de traditie voort en specialiseerde zich in de productie van beschuit. In de jaren '20 begon Albert zelfs beschuiten rond te brengen met zijn bakfiets. Na de Tweede Wereldoorlog bundelden de vijf broers Ter Beek hun krachten en richtten ze een industriële bakkerij op. Het was in deze periode dat de merknaam "Bolletje" werd bedacht, waarmee ze uitgroeiden tot de grootste beschuitproducent van het land.

Deze blikken beschuitbussen vertegenwoordigen een stukje Bolletje's geschiedenis en vormen een waardevolle aanvulling op uw collectie. Wees er snel bij, want deze unieke set zal binnenkort een nieuwe eigenaar verwelkomen.

Voeg deze prachtige vintage beschuitbussen set nu toe aan uw verzameling en geniet van de nostalgische charme die Bolletje met zich meebrengt!

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Set van twee bolletje beschuitbussen - Bolletje beschuitbus en halfje beschuit

Onderwerp / Thema
Bolletje - beschuit - blik - productverpakking

Decoratie
Het bekende Bakkertje van Marten Toonder

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Créme - rood

Uitgever
Bolletje B.V.

Vervaardiger
Verblifa (vereenigde blik fabrikanten)

Ontwerper
Marten Toonder

Merk
Bolletje

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Losse rode oversluitdeksels

Tijdperk
1950 - 1980

Kwaliteit
Brocante staat

Hoogte
22,50 cm - 13,50 cm

Diameter
11,00 cm - 9,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel