Artikel 98 van 172

Uniek Bevrijdingsblik 1939/1945 - Een Historisch Stuk met Tijdloze Waarde

Artikelnummer: BT-4528-23
€ 69,00
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Uniek Bevrijdingsblik 1939/1945 - Een Historisch Stuk met Tijdloze Waarde

  • Vervaardiger: Onbekend
  • Vervaardigingsdatum: 1945

Productbeschrijving
Stap terug in de tijd naar het jaar 1945 met dit opmerkelijke Bevrijdingsblik, een tastbare herinnering aan een cruciaal moment in de geschiedenis van Nederland en de wereld. 

Een Symbolische Tijdcapsule

Dit metalen blik is een krachtig symbool van vrijheid en bevrijding. Aan de voorzijde prijken de indrukwekkende portretten van enkele van de grootste geallieerde leiders die de wereld ooit heeft gekend: president Franklin D. Roosevelt (Verenigde Staten), premier Sir Winston Churchill (Verenigd Koninkrijk), secretaris-generaal Jozef Stalin (Sovjet-Unie) en president Chiang Kai-shek (China). Hun beeltenissen zijn omringd door de wapens van geallieerde landen en de jaartallen 1939 en 1945, die de periode van wereldoorlog tot bevrijding markeren.

Een Geschiedenis van Solidariteit

Dit Bevrijdingsblik heeft niet alleen een indrukwekkend uiterlijk, maar draagt ook een rijke geschiedenis met zich mee. Het werd oorspronkelijk direct na de oorlog uitgedeeld aan de bevolking en bevatte zandgebakjes van De Winter in Alkmaar. Het was een symbool van eenheid en wederopbouw, waarbij later de opbrengst van de verkoop bijdroeg aan het herstel van Nederland.

Conditie
Dit Bevrijdingsblik uit 1945 verkeert nog altijd in uitstekende vintage staat. Hoewel het enkele kleine sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde slijtage vertoont, blijft het een waardevol stuk geschiedenis dat de tand des tijds goed heeft doorstaan. De bijgevoegde foto's bieden een nauwkeurige weergave van de staat van het blik.

Afmetingen
Dit blik, met een hoogte van 24 cm en een diameter van 16 cm, is een ware schat uit het verleden, dat de heroïsche bevrijding van Nederland viert.

Een Vintage Schat

Dit Bevrijdingsblik is niet zomaar een voorwerp; het is een venster naar het verleden en een tastbare herinnering aan de moed en vastberadenheid van de generaties die ons voorgingen. Als u op zoek bent naar een uniek stuk met historische betekenis voor uw collectie, of als u de geschiedenis wilt eren door middel van een bijzonder decoratief item, dan is dit Bevrijdingsblik de perfecte keuze. Grijp deze kans om een stukje geschiedenis in handen te krijgen en breng een eerbetoon aan degenen die hebben gestreden voor vrijheid en vrede.


De bevrijding van Nederland vond plaats aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, die Europa en de wereld in een periode van intense conflicten had gedompeld. Nederland was sinds mei 1940 bezet door nazi-Duitsland, wat leidde tot vijf lange jaren van onderdrukking, ontbering en verzet.

De bevrijding begon in september 1944, toen geallieerde troepen begonnen met de bevrijding van Zuid-Nederland tijdens de operatie Market Garden. Hoewel deze operatie niet helemaal slaagde in het bereiken van haar doelen, betekende het wel het begin van de bevrijding in het zuiden van het land. In de daaropvolgende maanden rukten geallieerde troepen, voornamelijk bestaande uit Canadese, Britse en Amerikaanse eenheden, gestaag op door Nederland.

De bevrijding van de grote steden in het westen van Nederland, waaronder Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, vond plaats in april en mei 1945. Een van de meest iconische momenten was de bevrijding van Amsterdam op 5 mei 1945, een dag die nu wordt gevierd als Bevrijdingsdag. Dit was het moment waarop de Nederlandse bevolking de bevrijding van de nazi-bezetting vierde en het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland markeerde.

Bevrijdingsdag, of "Liberation Day" in het Engels, is een nationale feestdag in Nederland die jaarlijks op 5 mei wordt gevierd. Op deze dag herdenken en vieren Nederlanders de vrijheid en democratie die ze hebben herwonnen na de jaren van bezetting. Er vinden door het hele land evenementen en festiviteiten plaats, zoals optochten, concerten, lezingen en vuurwerkshows. Veel mensen dragen op deze dag ook een rood-wit-blauwe vlag om hun nationale trots en vrijheid te tonen.

Bevrijdingsdag is niet alleen een dag van herinnering, maar ook een dag van reflectie, waarbij aandacht wordt besteed aan de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Het is een gelegenheid om stil te staan bij de offers die zijn gebracht tijdens de oorlog en om te benadrukken dat vrijheid en vrede gekoesterd moeten worden.

Kortom, de bevrijding van Nederland in 1945 en Bevrijdingsdag zijn belangrijke momenten in de geschiedenis van Nederland, die elk jaar op 5 mei met trots en dankbaarheid worden gevierd.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage bevrijdingsblik, herdenkingsblik uit 1945

Onderwerp / Thema
Bevrijding - herdenking - 2e wereldoorlog - Nederland

Decoratie
Nederlandse vlag - Staatshoofden Rusland, Amerika, Engeland, China

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Grijs, rood, wit, blauw, geel, zwart - meerkleurig

Vervaardiger
Onbekend

Merk
Onbekend

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Bevrijdingsblik - herdenkingsblik - los oversluitdeksel

Tijdperk
1945

Kwaliteit
Nette vintage staat

Hoogte
24,00 cm

Diameter
16,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel