VERKOCHT

Artikel 97 van 972

Uniek Groot Rond Vintage Douwe Egberts Koffieblik uit de Jaren 60

Artikelnummer: BT-4514-23

VERKOCHT


Uniek Groot Rond Vintage Douwe Egberts Koffieblik uit de Jaren 60

  • Vervaardiger: Numan's Blikfabrieken (Amsterdam) 
  • Vervaardigingsdatum: 1960 / 1969 

Productbeschrijving
Bent u een liefhebber van heerlijke koffie en houd u van bijzondere vintage vondsten? Dan is dit zeldzame Douwe Egberts koffieblik uit de jaren 60 een must-have voor uw collectie!

Dit prachtige ronde blik is vervaardigd door Numan's Blikfabrieken in Amsterdam en dateert uit de periode tussen 1960 en 1969. Het ademt de tijdloze schoonheid van de Art Deco stijl, met zijn zwarte basis en opvallende rode, witte en gouden details. Maar wat dit koffieblik echt uniek maakt, is de schitterende afbeelding van een koffie schenkende vrouw in Friese klederdracht, die maar liefst driemaal op het blik prijkt. Onder deze charmante afbeeldingen staat de eenvoudige belofte: "Lekkere Koffie."

Maar dit blik vertegenwoordigt niet alleen kwaliteit en stijl; het draagt ook een stukje Nederlandse geschiedenis met zich mee. Douwe Egberts, opgericht in 1753, is een icoon in de Nederlandse koffie- en thee-industrie. De onderneming begon als een bescheiden "winkel in koloniale waren" en groeide uit tot een wereldwijd bekend merk. De naam Douwe Egberts is nog steeds synoniem met kwaliteit en genot.

Dit koffieblik is niet alleen een verzamelobject, maar ook een tastbare herinnering aan de rijke geschiedenis van Douwe Egberts en de Nederlandse koffiecultuur. Mis deze kans niet om een stukje nostalgie en schoonheid in huis te halen. Bestel vandaag nog dit unieke Douwe Egberts koffieblik en geniet van het verleden terwijl u van uw favoriete koffie geniet!

Conditie
De staat van dit vintage blik is goed, met alleen een kleine deuk op de zijkant en verder enkele normale sporen van gebruik en slijtage die passen bij zijn leeftijd. De bijgevoegde foto's geven hiervan een duidelijk beeld.

Afmetingen
Met een hoogte van 22 cm en een diameter van 21,5 cm is dit blik een opvallende en functionele aanvulling voor elke keuken of verzameling.


"Beknopte Geschiedenis en Ontwikkeling van Douwe Egberts: Koffie, Thee en Genoegens van het Dagelijks Leven"

"Douwe Egberts (of DE) is een Nederlandse onderneming die sinds 1753 koffie, thee en andere levensmiddelen verwerkt en verhandelt. De geschiedenis begint met Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses, die in 1753 in Joure een 'winkel in koloniale waren' openden. Ze verkochten een scala aan producten, waaronder kruidenierswaren, chocolade en zuidvruchten.

In 1780 ging het bedrijf over naar hun zoon Egbert Douwes jr. (1755-1806) en zijn vrouw Ymke Jacobs Visser, waardoor de naam in omgekeerde volgorde werd omgedraaid. Onder hun leiding specialiseerde DE zich in de verwerking van koffie, thee en tabak. Het bedrijf groeide gestaag en breidde zich uit buiten Joure.

In 1919 opende DE een tweede vestiging in Utrecht vanwege de centrale locatie in Nederland, waar het tot op de dag van vandaag is gevestigd. Bovendien was DE betrokken bij het aanplanten van de Haulsterbossen voor de productie van lucifers.

Na de Tweede Wereldoorlog begon DE internationaal uit te breiden, met vestigingen in Frankrijk, Spanje, Denemarken en vanaf 1948 ook in België.

In Nederland sparen veel DE-gebruikers waardepunten op de verpakkingen voor aankopen in Blokker-winkels. Tot 25 oktober 2014 werden deze producten ook in eigen DE-winkels verkocht."

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Koffieblik - winkelblik - voorraadblik

Onderwerp / Thema
Douwe Egberts - Koffie - Art Deco

Decoratie
Koffieschenkende dame - D.E. logo - Art Deco Stijl

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Zwart - goud - rood

Uitgever
Douwe Egberts D.E.

Vervaardiger
Numan's Blikfabrieken (Amsterdam)

Merk
Douwe Egberts

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Groot rond model - los oversluitdeksel

Tijdperk
1960 - 1969

Kwaliteit
Goede vintage staat, deuk in zijkant

Hoogte
22,50 cm

Diameter
22,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel