VERKOCHT

Artikel 98 van 972

๐ŸŒŸ Schitterende Vintage Douwe Egberts Blikken Set: Geniet van Nostalgie en Smaak ๐ŸŒŸ

Artikelnummer: BT-4508-23

VERKOCHT


๐ŸŒŸ Schitterende Vintage Douwe Egberts Blikken Set: Geniet van Nostalgie en Smaak ๐ŸŒŸ

  • Vervaardiger: Numan's Blikfabrieken (Amsterdam) 
  • Vervaardigingsdatum: 1960 / 1969 - 1989

Productbeschrijving
Ontdek een betoverende reis terug in de tijd met deze prachtige set van drie unieke Douwe Egberts blikken. Als eerbetoon aan de rijke geschiedenis van dit Nederlandse icoon, brengen deze blikken de glorieuze aroma's van het verleden weer tot leven. ๐Ÿ•ฐ๏ธโ˜•

๐ŸŽ Inclusief:

  1. ๐ŸŒŸ Vintage Douwe Egberts Aroma Koffieblik
    Een meesterwerk van vakmanschap uit 1989, vervaardigd door Douwe Egberts BV Joure. Het adembenemende art-deco motief in zwart, rood en goud omringt een gracieuze koffieschenkster, vergezeld van de trotse tekst "Douwe Egberts Aroma Koffie Anno 1753". Een eerbetoon aan een tijdloze traditie.

  2. ๐ŸŒŸ Douwe Egberts Waardepunten-Doosje
    Een schatkist van punten en waarde, een heruitgave van een historische trommel uit de jaren 30. Gevuld met de belofte van beloningen en vreugde, met de inscriptie "Puntendoosje en Waardepuntendoosje". Een prachtig stukje geschiedenis om te koesteren.

  3. ๐ŸŒŸ Ronde Douwe Egberts Winkelvoorraadbus
    Een waar kunstwerk van Numan's Blikfabrieken, gedateerd tussen 1960 en 1969. Een eerbetoon aan de oorsprong van Douwe Egberts in 1753, met een koffieschenkende vrouw in Friese klederdracht, omringd door de woorden "Douwe Egberts Anno 1753 Aroma Koffie". Een eerlijke schat voor kenners.

Staat en Formaat
Deze schatten ademen een brocante charme uit, met sporen van een rijk leven en tijdgebonden slijtage. Onze gedetailleerde foto's laten hun karaktervolle geschiedenis zien. De blikken verkeren in een goede vintage staat. Het waardepunten blikje heeft een verkleuring aan de achterkant.

D.E. Aroma Koffieblik

  • Hoogte: ca. 10,5 cm
  • Diepte: ca. 11,5 cm
  • Breedte: ca. 16,5 cm

D.E. Waardepunten-Doosje

  • Hoogte: ca. 8 cm
  • Diepte: ca. 8 cm
  • Breedte: ca. 12 cm

Ronde Winkelvoorraadbus

  • Hoogte: 22 cm
  • Diameter: 21,5 cm

๐Ÿ’– Voor de Echte Verzamelaar: Of je nu een verzamelaar bent van vintage schatten, een bewonderaar van Douwe Egberts of simpelweg de schoonheid van vervlogen tijden waardeert, deze set biedt een ongeëvenaarde ervaring. Voeg een vleugje geschiedenis en aroma toe aan je interieur.

Dompel jezelf onder in de tijdloze elegantie van Douwe Egberts en beleef de passie voor kwaliteit die al sinds 1753 wordt gekoesterd. Haal deze unieke set vandaag nog in huis en creëer een schat voor de komende generaties. โ˜•


"Nederlandse Traditie en Internationale Expansie: Het Verhaal van Douwe Egberts"

Douwe Egberts (afgekort als DE) vormt een Nederlandse onderneming die zich bezighoudt met de verwerking en handel van koffie, thee en diverse andere voedingsmiddelen. De wortels van dit bedrijf gaan terug tot het jaar 1753.

De oorsprong van Douwe Egberts ligt in de stap die Egbert Douwes en zijn echtgenote Akke Thysses namen toen ze Idskenhuizen achter zich lieten en zich in het nabijgelegen Joure vestigden. Op 11 maart 1753 openden ze daar een "winkel in koloniale waren". Hun assortiment omvatte producten die bijdroegen aan het dagelijkse genot, waaronder kruidenierswaren, chocolade en gedroogde vruchten.

In 1780 werd het bedrijf overgedragen aan hun zoon Douwe Egberts (1755-1806), wiens naam tot op de dag van vandaag aan het bedrijf is verbonden, en zijn echtgenote Ymke Jacobs Visser. Onder hun leiding specialiseerde DE zich in het bewerken en mengen van koffie, thee en tabak.

Onder de bezielende leiding van Douwe Egberts' zoon breidde het bedrijf zich uit buiten de grenzen van Joure. Hierdoor werd hij niet alleen de naamgever, maar tevens de drijvende kracht achter de groei van de onderneming. Na het overlijden van Douwe Egberts in 1806 zette zijn tweede vrouw, Lysbeth Mintjes, het bedrijf voort.

Een opmerkelijke bijdrage van Douwe Egberts is de aanleg van de Haulsterbossen.

Na de Tweede Wereldoorlog zette het bedrijf de stap naar internationale expansie door filialen te openen in Frankrijk, Spanje, Denemarken en vanaf 1948 ook in België.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Set van drie vintage Douwe Egberts blikken - Koffieblik - winkelblik - voorraadblik

Onderwerp / Thema
Douwe Egberts - Koffie - Art Deco

Decoratie
Koffieschenkende dame - D.E. logo - Art Deco Stijl

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Zwart - goud - rood

Uitgever
Douwe Egberts (D.E.)

Vervaardiger
Numan's Blikfabrieken (Amsterdam)

Merk
Douwe Egberts - D.E.

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel - scharnierende deksels

Tijdperk
1960 - 1969 - 1989

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
Zie beschrijving

Lengte
Zie beschrijving

Breedte
Zie beschrijving

Diameter
Zie beschrijving

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

ยฉ 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel