Artikel 315 van 670

Monopoly uit 1979 van Clipper Games & Toys B.V. Licentie Parker Brothers USA.

Artikelnummer: SP-4493-23
€ 24,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Monopoly uit 1979 van Clipper Games & Toys B.V. Licentie Parker Brothers USA.

 • Vervaardiger: Clipper Games & Toys B.V.
 • Vervaardigingsdatum: 1979

🎲 Het Monopoly Bordspel - Een Tijdloze Klassieker! 🏠

Productbeschrijving
Bent u klaar om een reis door tijd en traditie te maken? Clipper Games & Toys B.V. presenteert met trots het klassieke Monopoly Bordspel, onder licentie van Parker Brothers USA. Dit is niet zomaar een bordspel, het is een icoon in de wereld van gezelschapsspellen.

Met een knipoog naar de originele versie, wordt dit bordspel geleverd met 8 klassieke metalen pionnen, waaronder De Boerenhoed, De Auto, De Schoen, De Vingerhoed, Het Strijkijzer, De Kruiwagen, De Hond en Het Paard en de Ruiter. Voel de nostalgie terwijl u strategisch over het bord beweegt.

Dit spel wordt geleverd met groene plastic huisjes en rode plastic hotels, waardoor u uw vastgoedimperium kunt opbouwen en uitbreiden zoals nooit tevoren.

💰 Hoogwaardig Monopoly Geld: Ervaar het plezier van het tellen van (bijna) echt geld met biljetten van 100, 500, 1000, 2000, 5000, 10.000 en 50.000. Bouw je fortuin en domineer het spel!

Monopoly neemt u mee op een ontdekkingsreis met straten en locaties die kenmerkend zijn voor Nederland. Word een vastgoedmagnaat en verzamel straten in kleurgroepen om huur van uw medespelers te innen. Bewijs je strategische vaardigheden op de Kalverstraat, de meest prestigieuze straat van Amsterdam, en word de meester van het vastgoedspel.

Het Monopoly Bordspel is meer dan zomaar een spel - het is een ervaring die families en vrienden samenbrengt. Verrijk uw avonden met lachen, onderhandelen en slimme zakelijke zetten. Grijp nu uw kans om de wereld van Monopoly te betreden en bouw een imperium op zoals nooit tevoren!

Bestel vandaag nog het Monopoly Classic Bordspel en ontdek waarom miljoenen mensen over de hele wereld al tientallen jaren van dit tijdloze meesterwerk genieten. Succes is binnen handbereik - het is tijd om uw Monopoly-reis te beginnen! 🎲🏠

Conditie
Dit spel verkeert in goede vintage staat met lichte sporen van gebruik en slijtage die horen bij zijn leeftijd. De bijgevoegde foto's bieden een nauwkeurig beeld van de prachtige staat waarin dit spel verkeert.

Afmetingen doos
De doos van dit Vintage Monopoly Classic Bordspel heeft de volgende afmetingen:

 • Hoogte: 4 cm
 • Lengte: 51 cm
 • Breedte: 26 cm

Monopoly is een populair bordspel dat draait om vastgoedhandel en economische strategie. Het spel is ontworpen om spelers inzicht te geven in zakelijke en financiële transacties, terwijl ze proberen hun vermogen te vergroten door middel van vastgoedbeheer en slimme investeringen. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en details over het spel Monopoly:

 1. Doel van het spel: Het doel van Monopoly is om andere spelers failliet te laten gaan en zelf het rijkste individu te worden door eigendommen te kopen, verhuren en verhandelen.

 2. Bord en eigendommen: Het Monopoly-bord bestaat uit een rechthoekig speelveld met 40 vakjes, waarvan 28 eigendommen zijn die spelers kunnen kopen en ontwikkelen. Deze eigendommen zijn verdeeld in acht kleurgroepen, elk met twee tot drie eigendommen.

 3. Spelers en pionnen: Monopoly kan worden gespeeld door 2 tot 8 spelers, hoewel de meest voorkomende versie vaak met 2 tot 6 spelers wordt gespeeld. Elke speler kiest een pion om over het bord te bewegen, zoals een hoed, auto, hond, enz.

 4. Geld en transacties: Het spel maakt gebruik van Monopoly-geld, dat spelers gebruiken om eigendommen te kopen, huur te betalen, belastingen en boetes te voldoen, enzovoort. Transacties vinden plaats wanneer een speler op het eigendom van een andere speler landt en huur moet betalen.

 5. Kans- en Algemeen Fonds-kaarten: Het speelbord bevat speciale vakjes voor Kans- en Algemeen Fonds-kaarten. Spelers trekken een kaart wanneer ze op een van deze vakjes landen, wat kan leiden tot beloningen, boetes, of andere gebeurtenissen die van invloed zijn op hun financiële situatie.

 6. Huizen en hotels: Spelers kunnen hun eigendommen ontwikkelen door huizen en hotels te bouwen. Hoe meer eigendommen van dezelfde kleurgroep je bezit en hoe meer ontwikkeling je erop hebt, hoe hoger de huur die andere spelers moeten betalen wanneer ze op je eigendommen landen.

 7. Faillissement en einde van het spel: Spelers kunnen failliet gaan als ze niet genoeg geld hebben om schulden te betalen. Het spel eindigt wanneer er slechts één speler overblijft die niet failliet is gegaan. Deze speler wordt dan uitgeroepen tot winnaar.

 8. Versies en edities: Monopoly is in de loop der jaren in verschillende versies en edities uitgebracht, vaak met thema's gebaseerd op popcultuur, steden, films en meer. Hierdoor zijn er veel variaties van het spel beschikbaar met verschillende eigendommen en regels.

Monopoly heeft zich gevestigd als een klassiek bordspel dat wereldwijd wordt gespeeld en genoten. Het vereist strategisch denken, onderhandelingsvaardigheden en een goed begrip van financiële concepten, wat heeft bijgedragen aan de blijvende populariteit ervan.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage Monopolyspel uit 1979

Onderwerp / Thema
Monopoly - bordspel - familiespel - gezelschapsspel

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Meerkleurig

Aantal spelers
Minimum aantal spelers: 2 Maximum aantal spelers: 6

Leeftijd
Vanaf 9 à 12 jaar

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig te leren

Taal van spelregels
Nederlands

Speelduur
45 minuten tot 2 uur

Auteur(s)
Parker Brothers

Uitgever
Smeets & Schippers N.V.

Vervaardiger
Clipper

Merk
Smeets & Schippers N.V.

Materiaal
Papier - karton - plastic - kunststof - metaal

Bijzonderheden
Originele metalen speelstukken

Tijdperk
1979

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,00 cm

Lengte
51,00 cm

Breedte
26,00 cm

Inhoud
Inclusief spelregels

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel