Artikel 193 van 545

"Betoverende Nostalgie: Vintage Beschuitbus van VéGé - Bloemen, Bijtjes en Vlinders"

Artikelnummer: BT-4485-23
€ 6,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Betoverende Nostalgie: Vintage Beschuitbus van VéGé - Bloemen, Bijtjes en Vlinders"

  • Vervaardiger: VéGé
  • Vervaardigingsdatum:  1960 - 1970

Productbeschrijven
Ontdek nu deze prachtige Vintage beschuitbus van VéGé, een uniek stuk geschiedenis uit de jaren 1960 - 1970! Deze blikken beschuitbus is liefdevol versierd met betoverende bloemen, schattige bijtjes en elegante vlinders, waardoor het een charmant en nostalgisch accent toevoegt aan elk interieur.

De beschuitbus is vervaardigd door de gerenommeerde VéGé, wat staat voor VErkoop GEmeenschap, een bekende Nederlandse landelijke organisatie van zelfstandige kruideniers. Het logo van VéGé siert de onderzijde van de bus in reliëf, waardoor het een authentiek stukje erfgoed wordt.

Afmetingen
Met een hoogte van 22 cm en een diameter van 10,50 cm is deze beschuitbus niet alleen decoratief maar ook functioneel. Gebruik het om je favoriete lekkernijen op te bergen of geef het een prominente plek in je collectie van vintage items.

Conditie
Hoewel de beschuitbus in een vintage staat verkeert, is het belangrijk op te merken dat dit juist bijdraagt aan zijn karakter en charme. Het vertoont enkele sporen van gebruik en leeftijd gerelateerde slijtage, wat het een authentiek stuk maakt dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Als je een liefhebber bent van vintage items, is deze VéGé beschuitbus een absolute must-have. Bekijk de foto's om een beter beeld te krijgen van de prachtige details en de staat van dit bijzondere stuk.

Grijp nu je kans om een stukje geschiedenis in handen te krijgen en voeg deze betoverende Vintage beschuitbus van VéGé toe aan je collectie. Wees er snel bij, want dit unieke item zal niet lang beschikbaar zijn!


De Opkomst en Neergang van VéGé: Een Blik op de Nederlandse Kruidenierswereld

VéGé: VErkoop GEmeenschap - een naam die voor velen bekend in de oren klinkt, en een eens prominente speler in de Nederlandse kruidenierswereld. Opgericht in 1938 door de gepassioneerde grossier Theo Albada Jelgersma uit Breda, groeide deze landelijke organisatie snel uit tot een netwerk van zelfstandige kruideniers.

Samen met andere bekende vrijwillige filiaalbedrijven, zoals De Spar, de Centra, de Sperwer Groep en de ViVo, floreide de VéGé in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog. In 1939 waren er maar liefst 2.400 winkels die zich aansloten bij deze welvarende organisatie. De VéGé wist haar succes voort te zetten na de oorlog, en haar invloed reikte zelfs buiten de grenzen van Nederland. In 1961 had de VéGé maar liefst 28.900 aangesloten kruideniers, verspreid over tien landen.

De gloriejaren van de VéGé liepen echter ten einde in de vroege jaren 1980. Samen met de ViVo werden de VéGé-winkels overgenomen door Unigro, waarna ze verdergingen onder de namen Super en Cirkel. Deze overname betekende het einde van de eens zo trotse VErkoop GEmeenschap en markeerde het einde van een tijdperk in de Nederlandse kruideniersindustrie.

Hoewel de VéGé vandaag de dag niet meer bestaat in haar oorspronkelijke vorm, blijft haar nalatenschap voortleven in de herinneringen van degenen die de bloei van deze organisatie hebben meegemaakt. Het verhaal van de VéGé dient als een herinnering aan de dynamische aard van de detailhandel en de voortdurende evolutie van de supermarktsector in Nederland.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage blikken beschuitbus van VéGé

Onderwerp / Thema
Beschuit - VéGé - productverpakking

Decoratie
Vlinders - bijen - libelle's - bloemen

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Créme-geel - rood - meerkleurig

Uitgever
VErkoop GEmeenschap

Vervaardiger
VéGé

Merk
VÉGÉ

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los rood oversluitdeksel

Tijdperk
1960 - 1970

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
22,00 cm

Diameter
10,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel