Artikel 193 van 544

"Verleidelijk Vintage: Ontdek de Charme van deze Hille's Beschuitbus!"

Artikelnummer: BT-4484-23
€ 6,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Verleidelijk Vintage: Ontdek de Charme van deze Hille's Beschuitbus!"

  • Vervaardiger opdrachtgever: Hille Zaandam
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1965 

Productbeschrijving
Ontdek de charme van deze prachtige ronde, witte blikken beschuitbus met een vleugje nostalgie van Hille. Deze unieke beschuitbus, vervaardigd tussen 1950 en 1965, brengt je terug naar een tijd waarin ambacht en vakmanschap hoogtij vierden.

Deze ronde, hoge cilindrische beschuitbus is uitgevoerd met een bol los oversluitdeksel, wat het een klassieke uitstraling geeft. De decoratie is eenvoudig maar doeltreffend: een créme-gele ondergrond met vier charmante pasteltekeningen, elk gescheiden door lichtbruine lijnen. Je vindt getekende voorstellingen van schalen eieren, gebonden graan in bundel, een boerin met melkemmers, een gemolken koe en melkbussen, en een ontbijttafel met beschuit.

Het deksel draagt het kenmerkende Hille logo met een schattig olifantje, terwijl de bodem is versierd met een reliëf van een olifant en een ster, vergezeld van de tekst "HILLE Zaandam Holland". Een ware ode aan het vakmanschap en de rijke geschiedenis van Hille.

Hille Beschuit, een stoom-koek- en beschuitfabriek die in 1901 werd opgericht door de getalenteerde bakkerszoon K. Hille, heeft een voorspoedige ontwikkeling doorgemaakt. Het bedrijf, dat aanvankelijk luxe beschuit in blikken bussen produceerde, heeft later slimme innovaties toegepast en beschuit in eenvoudige perkamenten papieren zakjes aangeboden, waardoor het beschuit voor iedereen bereikbaar werd. Een ware pionier die beschuit in Nederland en daarbuiten populair heeft gemaakt.

Ontdek de tijdloze elegantie van Hille's blikken beschuitbus en geniet van een vleugje nostalgie in je leven.

Conditie
Deze blikken beschuitbus is een getuigenis van Hille's toewijding aan kwaliteit en vakmanschap. Hoewel het in een vintage staat verkeert met diverse sporen van gebruik en leeftijd gerelateerde slijtage, is het een bijzonder stukje geschiedenis dat een prachtige toevoeging zou zijn aan elke verzameling of een charmant accent voor je interieur.

Afmetingen
Met een hoogte van 21 cm en een diameter van 10,5 cm is deze beschuitbus zowel functioneel als een prachtig stukje vintage decor.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage beschuitbus van Hille Zaandam, Holland

Onderwerp / Thema
Hille - blik - beschuitbus - keuken - bewaren

Decoratie
Schalen - eieren - graan - boerin - melkemmers - koe - melkbussen - ontbijttafel - beschuit

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Créme -blauw - geel - bruin

Uitgever
Hille Zaandam Holland

Vervaardiger
Hille Zaandam Holland

Merk
Hille

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1965

Kwaliteit
Gebruikte vintage staat met sporen van slijtage

Hoogte
21,00 cm

Diameter
10,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel