Artikel 251 van 593

Ontdek het advertentiespel uit 1942 - Het perfecte amusements of gezelschapsspel voor urenlang plezier!

Artikelnummer: SP-4457-23
€ 15,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Ontdek het advertentiespel uit 1942 - Het perfecte amusements of gezelschapsspel voor urenlang plezier!

  • Vervaardiger: voorganger Nederlandse Spellenfabriek (NSF)
  • Vervaardigingsdatum: 1942

Beschrijving
Maak kennis met het advertentiespel, een uniek spel uitgebracht door de Nederlandse Spellenfabriek in 1942. Dit spannende gezelschapsspel is een geweldige toevoeging aan je verzameling vintage spellen en biedt een verfrissende en vermakelijke spelervaring.

Het advertentiespel bestaat uit een set kaarten in drie verschillende kleuren, elk met een cijfer 1, 2 of 3 in de bovenhoek. Met dit spel kunnen een onbeperkt aantal spelers meedoen. De kaarten worden gelijk verdeeld onder de spelers, waarbij elke speler kaarten van slechts één kleur ontvangt, passend bij het aantal spelers. De eerste groep spelers ontvangt kaarten met het cijfer 1, de volgende groep met het cijfer 2, en de derde groep spelers ontvangt kaarten met het cijfer 3.

Elke speler schudt zijn kaarten door elkaar en legt ze omgekeerd op tafel, zodat de bedrukte kant niet zichtbaar is. Vervolgens draait elke speler één van zijn kaarten open en leest de tekst hardop voor. De eerste speler met kaartjes met het cijfer 1 begint, gevolgd door de speler met kaartjes met het cijfer 2 en ten slotte de speler met kaartjes met het cijfer 3. De combinatie van de drie kaarten vormt de tekst van de advertentie.

Dit zorgt voor de meest onverwachte en grappige advertentiecombinaties, waardoor spelers zich urenlang vermaken. Elke keer dat de kaarten worden geschud, ontstaan er volledig nieuwe advertenties, waardoor de speelervaring fris en boeiend blijft.

Als extra bonus bevat dit doosje ook een vraag- en antwoordspel, waarbij hilarische en grappige vragen en antwoorden ontstaan.

Conditie
De conditie van dit spel is uitstekend voor zijn leeftijd. Het doosje vertoont slechts minimale gebruikssporen en lichte slijtage door de jaren heen, wat getuigt van de kwaliteit en duurzaamheid van dit vintage spel. De foto's in de beschrijving geven een duidelijk beeld van de staat van het spel.

Afmetingen doosje

  • Hoogte: 5 cm
  • Lengte: 15,7 cm
  • Breedte: 11 cm

Voeg dit unieke advertentiespel uit 1942 toe aan je collectie en beleef samen met vrienden en familie urenlang plezier. Bestel nu en ontdek de eindeloze creatieve mogelijkheden van het advertentiespel!


Nederlandse Spellenfabriek N.V. (NSF).
De Nederlandse Spellenfabriek (NSF) werd in 1950 opgericht door speelgoed- en spellenfabrikant Koninklijke Hausemann & Hötte, dat in de jaren dertig van de vorige eeuw bij consumenten vooral bekend werd onder de naam Jumbo. Produceerde NSF in eerste instantie alleen voor ‘Jumbo’, later voerde de fabrikant opdrachten uit voor diverse opdrachtgevers wereldwijd.

Het merk Jumbo (spellen) was oorspronkelijk van de spellenuitgevers en -fabrikanten Hausemann & Hötte.

In 1947 verscheen het eerste foldertje met Jumbospellen. Het eerste spel op de eerste pagina was Mens erger je niet!. Andere titels uit die tijd waren: Hamertje Tik, Ganzenbord, Lotto, Pim Pam Pet, Halma en Dobbertje Duik. Naast het assortiment aan spellen waren vooral Meccano en Schuco de merken die de omzet genereerden.

In 1956 werd Hausemann & Hötte eigenaar van een kartonnagefabriek die werd omgedoopt tot Nederlandse Spellenfabriek N.V. (NSF). Voortaan werden de spellen zelf gefabriceerd. Ook werd begonnen met de productie van puzzels, aanvankelijk 50 stukjes. Het spel Stratego werd succesvol geïntroduceerd. In de fabriek worden sinds de oprichting alle spellen van Jumbo (en onder andere Papita) geproduceerd voor geheel Europa, zoals Mens erger je niet!, Electro, Ganzenbord, Deal or No Deal en Stratego.

Naast de verkoop van 'eigen' producten werden in deze periode nog steeds artikelen geïmporteerd. In 1964 zorgde de verkoop van bijna 200.000 barbiepoppen van Mattel voor een omzetstijging van bijna 50%. Nederland was daarmee na Zweden en Frankrijk het derde barbieland in Europa. In 1968 zorgde de miniatuurautoracebaan van Carrera (ondersteund door tv-spotjes en een uitgebreide reclamecampagne) voor een nieuwe hit.

In 1978 verwierf Hausemann & Hötte het predicaat 'Koninklijk'.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Advertentiespel + vraag en antwoordspel

Onderwerp / Thema
Grappige advertenties - combineren

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Rood - geel - meerkleurig

Aantal spelers
Meerdere spelers

Leeftijd
Vanaf 6 jaar

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Taal van spelregels
Nederlands

Speelduur
15 minuten tot 45 minuten

Auteur(s)
Voorloper NSF

Uitgever
Voorloper Nederlandse Spellenfabriek N.V.

Vervaardiger
Voorloper Nederlandse Spellenfabriek N.V. (NSF)

Merk
Voorloper NSF

Materiaal
Papier - karton

Bijzonderheden
Advertentiespel + bonusspel vraag en antwoord

Tijdperk
1942

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
5,00 cm

Lengte
15,70 cm

Breedte
11,00 cm

Inhoud
Compleet

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel