Artikel 261 van 593

Maak kennis met dit Douwe Egberts Retro Bewaarblik voor koffie!

Artikelnummer: BT-4423-23
€ 9,95
💥 De voorraad betreft 2 stuks

Maak kennis met dit Douwe Egberts Retro Bewaarblik voor koffie!

  • Vervaardiger: Douwe Egberts B.V. Joure
  • Vervaardigingsdatum: na 2000

Beschrijving
Bent u een koffieliefhebber die houdt van een vleugje nostalgie gecombineerd met functionaliteit? Dan is dit prachtige retro bewaarblik speciaal voor u ontworpen. Dit blik is perfect om de rijke geur en smaak van uw favoriete koffie te behouden. Het charmante ontwerp is een replica van een van de allereerste D.E. advertenties en brengt de sfeer van vroeger tot leven.

Dit ruime retro bewaarblik biedt voldoende plaats voor een heel pak koffie. Of u nu gemalen koffie, handige koffiepads of zelfs hele bonen gebruikt, u kunt erop vertrouwen dat ze in dit nostalgische pronkstuk op de juiste manier bewaard worden.

Het Friese koffievrouwtje is al sinds 1895 één van de meest kenmerkende en meest herkenbare symbolen van Douwe Egberts.

Conditie
Het blik zelf verkeert in uitstekende retro staat en straalt tijdloze elegantie uit. Dankzij de stevige constructie blijft uw geliefde koffie langdurig vers en de betoverende afbeelding op de deksel voegt een vleugje vintage charme toe aan elke keuken of koffiehoek.

Afmetingen

  • Hoogte: 20 cm
  • Lengte: 11,6 cm
  • Breedte: 7 cm

Investeer vandaag nog in dit Douwe Egberts Retro Bewaarblik voor koffie en til uw koffiebeleving naar een hoger niveau. Omarm het verleden terwijl u geniet van elke slok van uw favoriete koffie. Bestel nu en ervaar de perfecte combinatie van functionaliteit, stijl en nostalgie in een buitengewoon mooi blik.


Douwe Egberts (DE), een Nederlandse onderneming die gespecialiseerd is in de verwerking en handel van koffie, thee en andere levensmiddelen, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1753.

Het verhaal van Douwe Egberts begon toen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses vanuit hun geboortedorp Idskenhuizen naar het nabijgelegen Joure verhuisden. Op 11 maart 1753 openden ze daar een winkel die gespecialiseerd was in "koloniale waren". Naast kruidenierswaren, chocolade en zuidvruchten boden ze ook artikelen aan die het dagelijkse leven aangenamer maakten.

In 1780 droegen Egbert Douwes en zijn vrouw Ymke Jacobs Visser het bedrijf over aan hun zoon Douwe Egberts (1755-1806), wiens naam het bedrijf tot op de dag van vandaag draagt. Douwe Egberts richtte zich op het bewerken en mengen van koffie, thee en tabak.

Onder de leiding van Douwe Egberts breidde het bedrijf zich uit buiten de grenzen van Joure. Hij was niet alleen de naamgever, maar ook de grondlegger van de expansie van het bedrijf. Na het overlijden van Egberts in 1806 zette zijn tweede vrouw, Lysbeth Mintjes, het bedrijf voort.

Douwe Egberts heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij het aanplanten van de Haulsterbossen.

Na de Tweede Wereldoorlog begon Douwe Egberts aan zijn internationale expansie door vestigingen te openen in Frankrijk, Spanje en Denemarken. Vanaf 1948 was het bedrijf ook actief in België. Deze stappen zorgden ervoor dat Douwe Egberts wereldwijd bekendheid verwierf en uitgroeide tot een toonaangevend merk.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Retro bewaarblik voor Douwe Egberts Koffie

Onderwerp / Thema
Blik - Retro - Douwe Egberts - Koffie- voorraadblik - bewaarblik

Decoratie
Een van de eerste Douwe Egberts advertenties

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Rood - meerkleurig

Uitgever
Douwe Egberts

Vervaardiger
Douwe Egberts B.V. Joure

Merk
Douwe Egberts

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los insluitdeksel

Tijdperk
Na 2000

Kwaliteit
Nette retro staat

Hoogte
20,00 cm

Lengte
11,60 cm

Breedte
7,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel