Artikel 262 van 593

Unieke Vintage Thermoskan geïnspireerd op de Memphisgroep: Een Speelse Toevoeging aan je Interieur!

Artikelnummer: PD-4419-23
€ 35,00
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Unieke Vintage Thermoskan geïnspireerd op de Memphisgroep: Een Speelse Toevoeging aan je Interieur!

  • Vervaardiger: aus dem hause BMF Nürnberg
  • Vervaardigingsdatum: jaren 80

Beschrijving
Ontdek deze prachtige kunststof vintage thermoskan, geïnspireerd door de unieke vormgeving van de iconische Memphisgroep uit de jaren 80. Met zijn opvallende rode kleur, zwarte accenten en speelse geometrische vormen brengt deze thermoskan een Memphis stijl in jouw interieur. Met een hoogte van 25 cm en een diameter van 19 cm biedt deze kan een royale inhoud van ongeveer 1 liter, perfect om jouw koffie of thee warm te houden.

Deze thermoskan verkeert in goede vintage staat met normale gebruikssporen en subtiele tekenen van ouderdom, zoals te zien is op de foto's. Gemaakt van duurzaam kunststof, heeft de kan een glazen thermoskan aan de binnenkant om jouw drankjes optimaal warm te houden. De onderkant van de kan is voorzien van een inscriptie met de tekst "BMF N/ AUS DEM HAUSE BMF NÜRNBERG / Made in W-Germany / Fabriqué en R.F.A.".

Voeg een vleugje vintage charme toe aan jouw huis met deze unieke thermoskan, die perfect is voor liefhebbers van retro design. Begin elke ochtend met een vleugje jaren 80-stijl door gebruik te maken van deze bijzondere thermoskan, geïnspireerd op de iconische ontwerpen van de Memphisgroep.

Conditie
Deze thermoskan verkeert in een goede vintage staat, met normale tekenen van gebruik en sporen van slijtage die passend zijn bij de leeftijd. Er zijn enkele oppervlakkige krasjes aanwezig, maar de binnenkant is schoon. Houd er rekening mee dat het item vintage is. De foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 25 cm
  • Diameter: 19 cm
  • Inhoud: 1 liter

De Memphisgroep, opgericht door Ettore Sottsass in de jaren 1981-1987, was een baanbrekende groep interieurontwerpers die zich verzetten tegen de rigide functionele regels van het modernisme. Hun ideeën hebben een diepgaande invloed gehad op de esthetiek van de jaren tachtig. De stijl van de Memphisgroep wordt geassocieerd met het postmodernisme en vond inspiratie in popart en art deco.

De naam "Memphis" is afgeleid van een nummer van Bob Dylan genaamd "Stuck Inside of Mobile with the Memphis Blues Again". Terwijl dit nummer op de draaitafel speelde op een herfstavond in 1981, kregen de plannen voor de nieuwe onderneming hun definitieve vorm. De naam werd later beschouwd als passend omdat deze verwees naar de oude hoofdstad van Egypte en naar de plaats waar Elvis Presley stierf.

De Memphisgroep daagde de mainstream ontwerpen uit met hun vernieuwende benadering. Ze combineerden geometrische vormen, felle kleuren en diverse patronen op ogenschijnlijk onlogische wijze. Hieruit ontstonden producten zoals de Casablanca- en Carltonkast. Het Carltonkast-ontwerp symboliseert de denkwijze van de "Memphisgroep". Deze kleurrijke boekenkast met open en schuine delen, enkele laden en een solide voetstuk heeft de vorm van een klassiek nachtkastje dat uitwaaiert als een boom en eindigt in een kubistische kruin. Het geheel oogt meer als een sculptuur dan als een functioneel opbergmeubel voor boeken.

Jaarlijks presenteerde de groep haar ontwerpen op de Salone del Mobile, de designbeurs in Milaan, waar ze veel bewondering oogstten. Ondanks dat de verkoopcijfers tegenvielen, werd slechts één ontwerp, de First Chair van Michele de Lucchi uit 1983, in massaproductie genomen. Hoewel het meubilair van de Memphisgroep niet wijdverspreid in huizen werd gebruikt, had de beweging een grote invloed op televisiedecors, videoclips en op de esthetiek van het in dezelfde tijd opgerichte MTV. David Bowie en Karl Lagerfeld waren fervente verzamelaars van de Memphisgroep en in films zoals "Ruthless People" en "Back to the Future Part II" is meubilair van de Memphisgroep te zien.

In 1987 verliet Ettore Sottsass de groep en al snel viel de groep uit elkaar.

Land van herkomst
Made in Germany - Duitsland

Soort object
Vintage Thermoskan voor koffie of thee

Onderwerp / Thema
Memphis design - styling - geometrische vormen - asymmetrie

Categorie
Plastic Design

Kleur
Rood - zwart

Uitgever
BMF N/ AUS DEM HAUSE BMF NÜRNBERG

Vervaardiger
Fabriqué en R.F.A.

Merk
BMF

Materiaal
Plastic - kunststof

Bijzonderheden
Geïnspireerd op de Memphisgroep

Tijdperk
Jaren 80

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
25,00 cm

Diameter
19,00 cm

Inhoud
1 Liter

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel