Artikel 12 van 46

"Historisch Delfts Blauw Huwelijksbord - Otto Eerelman - Chemkefa: Romantiek in een Friese Sjees"

Artikelnummer: AW-4399-23
€ 17,50
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"Historisch Delfts Blauw Huwelijksbord - Otto Eerelman - Chemkefa: Romantiek in een Friese Sjees"

  • Vervaardiger: Chemkefa
  • Vervaardigingsdatum: tussen 1969 en 1980

Beschrijving
Ontdek dit schitterende Delfts Blauwe huwelijksbord. Dit bord, vervaardigd door Chemkefa, brengt een eerbetoon aan de beroemde kunstschilder, etser en lithograaf Otto Eerelman. Het toont een gracieuze koets, getrokken door een paard, waarin een elegante man en vrouw op weg zijn naar een prachtige ceremonie. Dit tafereel is geïnspireerd op een schilderij van Otto Eerelman en straalt een sfeer van romantiek en traditie uit.

Otto Eerelman, geboren op 23 maart 1839 en overleden op 3 oktober 1926, was een gerenommeerde kunstenaar die bekend stond om zijn natuurgetrouwe weergave van honden en paarden. Als hofschilder schilderde hij ook verschillende portretten van Wilhelmina, koningin der Nederlanden. Met dit huwelijksbord wordt zijn artistieke nalatenschap gevierd en vereeuwigd.

Chemkefa, afgeleid van "Chemisch Keramisch Fabriek", is de fabrikant van dit prachtige bord. Gevestigd in Maastricht, Limburg, is Chemkefa sinds 1969 actief in de productie van hoogwaardig keramiek. 

Voeg een vleugje kunstgeschiedenis en Nederlandse traditie toe aan je collectie met dit bijzondere Delfts Blauwe huwelijksbord. Het is niet alleen een visueel genot, maar ook een eerbetoon aan de talenten van Otto Eerelman en de vakmanschap van Chemkefa.

Conditie en afmetingen
Met een diameter van 23 cm is dit Delfts Blauwe sierbord perfect formaat om een prominente plek te krijgen in je interieur. Het bord is onbeschadigd en verkeert in uitstekende staat
. De foto's maken deel uit van de beschrijving.

Land van herkomst
Made in Holland

Soort object
Wandbord - sierbord

Onderwerp / Thema
Delfts Blauw - Chemkefa Maastricht

Decoratie
Voorstelling van een Friesche Sjees met man en vrouw voortgetrokken door paard

Categorie
Aardewerk - keramiek

Kleur
Wit - blauw

Uitgever
Chemkefa

Vervaardiger
Chemkefa Maastricht

Merk
Chenkefa made in Holland

Materiaal
Aardewerk - keramiek

Bijzonderheden
Met ophangmogelijkheid

Tijdperk
1969 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Diepte
2,50 cm

Diameter
23,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel