Vorige Artikel 155 van 562 Volgende

Vintage winkelblik met jachttafereel, Numans blikfabriek Amsterdam

Artikelnummer: BT-4355-23
€ 69,95
Voorraad 1 stuk

Vintage winkelblik met jachttafereel, Numans Blikfabrieken Amsterdam

  • Vervaardiger: Numans Blikfabrieken Amsterdam
  • Vervaardigingsdatum: 1910 - 1950

Numans Blikfabrieken Amsterdam: Het Vintage Blik van de Engelse Vossenjacht

Beschrijving
Numans Blikfabrieken Amsterdam was een actieve producent van blikken in de periode van 1910 tot de jaren '50 van de vorige eeuw. Het bedrijf produceerde een breed scala aan blikken voor huishoudelijk gebruik, waaronder blikken met decoratieve afbeeldingen.

Een van de blikken die door Numans Blikfabrieken Amsterdam werd geproduceerd, was het blik met de decoratie van de Engelse Vossenjacht. Dit blik was voorzien van een hengsel en een slot.

Het ontwerp van het blik is geïnspireerd op de Engelse traditie van de vossenjacht, waarbij honden op zoek gaan naar een vos die door ruiters wordt gevolgd. Het blik toont een scène van een groep ruiters te paard die achter de honden aanrijden, met bomen en struiken op de achtergrond. De afbeeldingen zijn gedetailleerd en kleurrijk, waardoor het blik een aantrekkelijk decoratief object is.

Het blik is een interessant voorbeeld van het vakmanschap van Numans Blikfabrieken Amsterdam. Een gewild verzamelobject voor liefhebbers van oude blikken.

Gemerkt aan achterzijde van het deksel: Numans blikfabrieken Amsterdam.

Conditie
Dit midelgrote winkelblik verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen cvan slijtage. De foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 21 cm
  • Lengte 25,5 cm
  • Breedte: 18 cm

Numans Blikfabrieken was een blikfabriek die gevestigd was in Amsterdam. Het bedrijf werd opgericht in 1884 en produceerde blikverpakkingen voor verschillende producten, zoals voedsel, verf en chemische stoffen. Het bedrijf had meerdere fabrieken in Amsterdam en was in de jaren 50 van de 20e eeuw een van de grootste blikfabrikanten van Nederland.

Naast het produceren van blikverpakkingen, was Numans Blikfabrieken ook betrokken bij de productie van munitiekisten en andere metalen producten voor de Nederlandse defensie. Het bedrijf was ook actief in het buitenland, met name in voormalige kolonies zoals Nederlands-Indië.

In de jaren 80 van de 20e eeuw ging het echter minder goed met Numans Blikfabrieken. Door concurrentie uit lagelonenlanden en een afnemende vraag naar blikverpakkingen in Nederland, moest het bedrijf reorganiseren en werden meerdere fabrieken gesloten. Uiteindelijk werd Numans Blikfabrieken in 1993 overgenomen door een andere blikfabrikant, Thomassen & Drijver-Verblifa (TDV). De fabriek in Amsterdam werd gesloten en de productie verplaatst naar andere TDV-vestigingen in Nederland.

Land van herkomst
Nederland - Holland (Amsterdam)

Soort object
Vintage winkelblik met afbeeldingen vossenjacht

Onderwerp / Thema
Winkelblik - productverpakking - Amsterdam - bewaarblik - Numans Blikfabrieken

Decoratie
Diverse taferelen aangaande de Engelse vossenjacht

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Groen - rood - meerkleurig

Uitgever
Numans Blikfabrieken

Vervaardiger
Numans Blikfabrieken Amsterdam

Merk
Numans Blikfabrieken Amsterdam

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
1920 - 1950

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
21,00 cm

Lengte
25,50 cm

Breedte
18,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel