Artikel 371 van 670

Vintage zalmoranje Tupperware Impressions sapkan, schenkkan of waterkan

Artikelnummer: TW-4358-23
€ 7,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage zalmoranje Tupperware Impressions sapkan, schenkkan of waterkan

  • Vervaardiger: Tupperware Brand Corporation
  • Vervaardigingsdatum: sinds 1996

Beschrijving
Deze zalmoranje Tupperware Impressions waterkan is niet alleen een stijlvolle toevoeging aan elke keuken of eettafel, maar ook een zeer praktisch huishoudelijk item. Met het flip flop open/dicht deksel is deze kan eenvoudig te openen en te sluiten. Het openen van het deksel maakt het schenken van drankjes zeer gemakkelijk, terwijl het sluiten ervan de drankjes vers houdt en morsen voorkomt. De kan heeft een inhoud van één liter, waardoor het een perfecte grootte heeft voor dagelijks gebruik.

Een van de grootste voordelen van deze kan is de mogelijkheid om deze in de koelkast te bewaren. De Tupperware Impressions waterkan past precies in de deur van de koelkast, waardoor het de perfecte keuze is voor mensen die ruimte willen besparen en hun drankjes graag koud willen houden.

Deze fijne schenkkan is niet alleen geschikt voor binnen, maar ook voor buiten. Het stevige materiaal maakt het bestand tegen vallen en stoten. Het is een geweldige keuze voor picknicks, barbecues en andere buitenevenementen waar u drankjes moet serveren.

Conditie
Deze sap- / waterkan van Tupperware verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. De foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 19 cm. 
  • Lengte: 15 cm (met tuit). 
  • Breedte: 9,5 cm. (bovenkant) 

Tupperware
In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.

De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

Land/Plaats van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Waterkan - sapkan - schenkkan

Onderwerp / Thema
Schenken - bewaren - koelkast

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Zalm-oranje

Auteur(s)
Earl Tupper

Uitgever
Tupperware Brands Corporation

Vervaardiger
Tupperware Plastic Company

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Met flip-flop deksel voor openen en sluiten

Tijdperk
Sinds 1996

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
19,00 cm

Lengte
15,00 cm

Breedte
9,50 cm

Inhoud
1 liter

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel