VERKOCHT

Artikel 386 van 1095

Langwerpige blikken doos voor Chocolaad Carro's van A. DRIESSEN

Artikelnummer: BT-4221-23

VERKOCHT


Langwerpige blikken doos voor Chocolaad Carro's van A. DRIESSEN

  • Vervaardiger: A. Driessen
  • Vervaardigingsdatum: 1920 / 1950

Beschrijving  
Vintage chocoladeblik met een langwerpige rechthoekige vorm en uitgevoerd met een scharnierend oversluitdeksel. Het blik is voorzien van een vouwrand en een steunvoor, gefelste bodem en zijnaad. Het scharnier betreft een omhangscharnier en het deksel is afgewerkt zonder naden.

De decoratie van het blik bestaat uit een bruine ondergrond met goudkleurige belettering. Creme deksel met in reliëf 7 rijen van 4 chocolaadjes, waarop de naam Carro. Het blik heeft een goudkleurige binnen- en onderkant. Tekst op blik: Chocolaad Carro's A.DRIESSEN. Onderkant en zijkanten: NV Cacao- & Chocolaad Fabrieken A. Driessen. Netto 1/2 kilo Made in Holland Rotterdam.

Conditie
Dit blik verkeert in een mooie brocante/vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 4.6 cm.  
  • Lengte: 28.3 cm.
  • Breedte: 10.7 cm. 

A. Driessen is een Nederlandse merknaam van chocolade. De fabriek van A. Driessen was sinds 1820 gevestigd in Rotterdam. 

De grondstof cacao kwam uit de toenmalige kolonie Suriname. In 1854 werd de Driessen Cacao en Chocolaadfabriek in de Rotterdamse wijk Rubroek in gebruik genomen. Later werd het bedrijf verplaatst naar de Rechter Rottekade. 

In 1871 kreeg het bedrijf het predicaat hofleverancier. In 1893 werd de fabriek uitgebreid en tegen het einde van de eeuw was Driessen een van de belangrijkste chocoladebedrijven in Nederland. Na het uitbreken van een crisis op de cacaomarkt in 1907 stegen de grondstofprijzen fors. Het was echter de beurskrach van 1929 en de daaropvolgende Grote Depressie die de fabriek de das omdeed. In 1935 werd Driessen overgenomen door de Bredase chocoladefabriek Kwatta. Na meer dan een eeuw kwam er een einde aan het eens zo fameuze bedrijf. 

Land van herkomst
Nederland

Soort object
Blikken chocoladedoos van A.Driessen Rotterdam

Onderwerp / Thema
Blik - Chocolaad - Carro's - Driessen - Rotterdam - productverpakking

Decoratie
Reliëf van 28 chocolaatjes / Carro

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Bruin - créme - goudkleurig

Uitgever
A.Driessen

Vervaardiger
A. Driessen Chocolaad

Merk
Chocolaad Carro's A.Driessen

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel met 28 chocolade reliëfjes

Tijdperk
1920 - 1950

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,60 cm

Lengte
28,30 cm

Breedte
10,70 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel