VERKOCHT

Artikel 265 van 1128

Vintage blik Driessen chocolade carro's

Artikelnummer: BT-4220-23
€ 6,95
Het artikel is uitverkocht.

VERKOCHT


Vintage blik Driessen chocolade carro's

  • Vervaardiger: A. Driessen
  • Vervaardigingsdatum: 1925 - 1950 

Beschrijving
Vintage chocoladeblik, bedruikt in bruine tinten, uitgevoerd met een scharnierend oversluitdeksel dat is voorzien van bruine rechthoeken in reliëf met daarop 'CARRO'. Aan de voorzijde op een donkerbruine ondergrond in gouden letters 'DRIESSEN CHOCOLADE CARRO'S', aan de zijkanten 'MADE IN ROTTERDAM, HOLLAND'. Aan de onderzijde in reliëf 'N.V. Cacao & chocolaad-fabrieken A. Driessen'. 

Het bedrijf A. Driessen was gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige chocolade en bonbons. Het stond bekend om zijn innovatieve productiemethoden en het gebruik van hoogwaardige ingrediënten.

Conditie
Dit blik verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Lengte: 16,5 cm. 
  • Breedte: 11 cm. 
  • Hoogte: 4,5 cm. 

A. Driessen is een Nederlandse merknaam van chocolade. De fabriek van A. Driessen was sinds 1820 gevestigd in Rotterdam. 

De grondstof cacao kwam uit de toenmalige kolonie Suriname. In 1854 werd de Driessen Cacao en Chocolaadfabriek in de Rotterdamse wijk Rubroek in gebruik genomen. Later werd het bedrijf verplaatst naar de Rechter Rottekade. 

In 1871 kreeg het bedrijf het predicaat hofleverancier. In 1893 werd de fabriek uitgebreid en tegen het einde van de eeuw was Driessen een van de belangrijkste chocoladebedrijven in Nederland. Na het uitbreken van een crisis op de cacaomarkt in 1907 stegen de grondstofprijzen fors. Het was echter de beurskrach van 1929 en de daaropvolgende Grote Depressie die de fabriek de das omdeed. In 1935 werd Driessen overgenomen door de Bredase chocoladefabriek Kwatta. Na meer dan een eeuw kwam er een einde aan het eens zo fameuze bedrijf. 

Land/Plaats van herkomst
Nederland

Soort object
Vintage cocoladeblik van A. Driessen

Onderwerp / Thema
Chocolade - Carro's - productverpakking - reclame - Rotterdam

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Bruin en bruintinten - goud

Uitgever
A. Driessen

Vervaardiger
A, Driessen

Merk
Driessen Chocolaad Carro's

Materiaal
Bllik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
1925 - 1950

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,50 cm

Lengte
16,50 cm

Breedte
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel