VERKOCHT

Artikel 228 van 1095

Vintage sigarenblik "Village" van sigarenfabrikant Champ Clark

Artikelnummer: BT-3909-22

VERKOCHT


Vintage sigarenblik "Village" van sigarenfabrikant Champ Clark

  • Vervaardiger: Champ, Clark & Lugano Sigarenfabrieken N.V.
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1960

Beschrijving
Vintage sigarenblikje met een geschulpte vormgeving en afkomstig van sigarenfabrikant Champ Clark. Het blik is uitgevoerd met een los oversluitdeksel. De blikken doos heeft een gefelste langsnaad op een van de afgeronde hoeken.

De decoratie van dit blik bestaat uit een vanille-gele ondergrond met op de zijkanten enkele landelijke panorama's in oranje en bruin. Het deksel heeft een brede oranje rand. Op het deksel een veelkleurige voorstelling met onder andere een herberg, een boerenkar met paard en diverse personages, waaronder enkele kinderen. Op de achterzijde van het deksel de tekst: 6 MB container made in England.

Conditie
Dit sigarenblikje verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 5,5 cm.
  • Lengte: 17,5 cm. 
  • Breedte: 12 cm. 

Sigarenfabriek Champ Clark
In Nieuwe Pekela bevond zich aan de Albatrosstraat 2-3 de sigarenfabriek, Champ Clark & Lugano Sig.fabr. v/h R.H. Koning & Zn. Uit het vroegere personeelsbestand is het Chr. Mannenkoor "Albatros" ontstaan, dat tot op de dag van vandaag nog veel successen boekt. De naam van het mannenkoor is afkomstig van de naam van de fabriek "Albatros". In 1946, na de tweede wereldoorlog, werd gemeentelijk bepaald dat de gemeente die in wijken was verdeeld straatnamen zou krijgen. Besloten werd om aan het gedeelte waaraan sigarenfabriek Albatros lag, de straatnaam Albatrosstraat toe te kennen. Toen het bedrijf van R.H. Koning een N.V. werd, werden de merken "Champ Clark" en "Lugano" gebruikt voor de naam van de N.V. De sigarenfabriek bestaat niet meer, de vroegere directeurswoning is nu een ouderenpension maar de naam Champ Clark is gebleven. 

Land van herkomst
Nederland - Holland / Engeland

Soort object
Blikken sigarendoosje voor Champ Clark

Onderwerp / Thema
Sigaren - Champ Clark - sigarenblik - blik - productverpakking - houder

Decoratie
Landelijk panorama - Herberg - paard en wagen - mensen - kinderen

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Geel - oranje - bruin - meerkleurig

Uitgever
Champ Clark

Vervaardiger
6 MB container made in England

Merk
"Village" Champ Clark

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Geschulpte vorm - los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1960

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
5,50 cm

Lengte
17,50 cm

Breedte
12,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel