Artikel 20 van 22

Vintage set voorraadblikken voor Koffie, Thee, Suiker en Beschuit. Decor "Shadow Brown"

Artikelnummer: RV-4207-23
€ 22,50
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage set voorraadblikken voor Koffie, Thee, Suiker en Beschuit. Decor "Shadow Brown"

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
Mooie set bestaande uit vier stuks vintage Brabantia voorraadblikken uitgevoerd met losse oversluitdeksels en voorzien van het decor "Shadow Brown". Dit decor bestaat uit twee tinten in elkaar overlopend bruin, van licht naar donker. De deksels zijn donkerbruin. De voorraadbusssen zijn voorzien van de tekst Koffie, Suiker, Thee De beschuitbus met tekst is geschikt voor een hele rol beschuit.

Conditie
Deze set van vijf Brabantia blikken verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

Voorraadbussen voor kofie, thee en suiker

  • Hoogte: 16 cm.
  • Diameter: 11,5 cm. 

Beschuitbus

  • Hoogte: 20 cm.
  • Diameter: 11,5 cm. 

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Het bedrijf groeide en het richtte in 1948 een verkooporganisatie in België op. In 1957 werd een fabriek in Valkenswaard, en in 1963 werd een fabriek in Overpelt geopend, terwijl in 1964 de Eerste Groninger Apparaten- en Metaalwarenfabriek (EGAM) te Roden werd overgenomen. Vervolgens werden verkooporganisaties opgericht in Frankrijk (1966), in het Verenigd Koninkrijk (1973) en in Zwitserland (1975).

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland

Soort object
Vintage set van vier Brabantia voorraadblikken voorzien van decor "Shadow Brown"

Onderwerp / Thema
Brabantia - beschuit - koffie - thee - suiker - voorraadbus - blik - bewaren - opbergen - productverpakking

Decoratie
Shadow Brown

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Twee tinten bruin

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Losse oversluitdeksels

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
16,00 cm - 20,00 cm

Diameter
11,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel