Artikel 19 van 22

Rechthoekig vintage koekblik met klepdeksel en snijplankje van Brabantia

Artikelnummer: RV-4208-23
€ 12,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Rechthoekig vintage koekblik met klepdeksel en snijplankje van Brabantia

  • Vervaardiger: Brabantia 
  • Vervaardigingsdatum: 1950 / 1960

Brocante Brabantia peperkoekblik in ecru wit

Beschrijving
Oud metalen ecru-wit peperkoekblik van Brabantia uit de jaren 50/60. Met bovenop een zilverkleurig handvat en een klepsluiting aan de zijkant. Het blik staat  twee smalle metalen pootjes. Het koekblik heeft wel gebruikssporen, maar gezien de leeftijd ziet het blik er toch nog redelijk uit. Bij dit soort oude koekblikken kun je met recht spreken van een mooie brocante uitstraling.

Dit peperkoekblik is nog compleet met het originele bijbehorende snijplankje en is uiteraard nog steeds prima te gebruiken. Een mooi exemplaar voor in de landelijke- of boerenkeuken. Onder het handvat zitten beluchtingsgaatjes, zodat de cake of ontbijtkoek lekker vers blijft.

Conditie
Dit peperkoekblik van Brabantia verkeert in een brocante staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Lengte 32 cm
  • Hoogte 12 cm (gemeten zonder handvat)
  • Breedte 10 cm 

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Het bedrijf groeide en het richtte in 1948 een verkooporganisatie in België op. In 1957 werd een fabriek in Valkenswaard, en in 1963 werd een fabriek in Overpelt geopend, terwijl in 1964 de Eerste Groninger Apparaten- en Metaalwarenfabriek (EGAM) te Roden werd overgenomen. Vervolgens werden verkooporganisaties opgericht in Frankrijk (1966), in het Verenigd Koninkrijk (1973) en in Zwitserland (1975).

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

"Brabantia"... het Latijnse woord voor Brabant. 

Land van herkomst
Nederland

Soort object
Koekblik - peperkoekblik - blik voor ontbijtkoek

Onderwerp / Thema
Brabantia - koekblik - ontbijtkoek - cake - brocante - snijplankje - keuken - ontbijttafel

Categorie
Brabantia

Kleur
Ecru-wit - chrome

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - chrome

Bijzonderheden
Klepdeksel aan zijkant - origineel houten snijplankje

Tijdperk
1950 - 1960

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
12,00 cm

Lengte
32,00 cm

Breedte
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel