VERKOCHT

Vorige Artikel 4 van 770 Volgende

Vintage metalen ANVIA bedlampje met kunststof transparante sterretjes

Artikelnummer: VL-4188-23

VERKOCHT


Vintage metalen ANVIA bedlampje met kunststof transparante sterretjes

  • Vervaardiger: ANVIA
  • Ontwerp: J.J.M. Hoogervorst
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 60

Verstelbaar door middel  van de kap. Het lampje geeft door middel van de strerretjes een sfeervol licht.

Beschrijving
Het ANVIA Bedlampje is een designklassieker uit de jaren '60, ontworpen door J.J.M. Hoogervorst en geproduceerd door de Nederlandse lampenfabrikant Anvia. Het bedlampje heeft een opvallend ontwerp met een paarse flexibele kap, waarmee de lamp kan worden gepositioneerd voor optimaal gebruik. Het ontwerp is typerend voor de stijl uit de jaren '60 en is daarom een gewild verzamelobject voor vintage lampenliefhebbers.

Het ANVIA Bedlampje werd destijds voornamelijk gebruikt als bedlampje, maar kan tegenwoordig op veel verschillende plekken worden toegepast. Het lampje is nog steeds erg populair vanwege zijn tijdloze ontwerp en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Dit exemplaar is voorzien van zes lichtdoorlatende transparante kunststof sterretjes voor een sfeervol effect.

Drie hoofdstanden: licht naar boven, licht naar beneden en licht zowel naar boven als naar beneden schijnend. In alle standen komt er sfeerverlicting door de kunststof sterretjes.

Het lampje is verder voorzien van een snoer, een fluoriserende schakelaar en een stekker. *Wordt zonder lichtbron geleverd.

Conditie
Dit bedlampje verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Breedte: 21 cm
  • Hoogte: 9 cm
  • Diepte: 9 cm

Algemeene Nederlandsche Verlichtings-Industrie Almelo (ANVIA)
In 1906 nam Max Liebert in Berlijn een decoratiebedrijf over van Lessmann Moset. In bijna 30 jaar wist Max een succesvol decoratie- en verlichtingsbedrijf op te bouwen, bestaande uit 3 fabrieken. Kort na het aantreden van de Nationaal-Socialistische regering werden Max Liebert 2 van de 3 bedrijven ontnomen. De fabriek die verlichtingsarmaturen maakte, werd verplaatst van Berlijn naar Almelo. Eind 1933 werd deze fabriek geregistreerd als Algemeene Nederlandsche Verlichtings-Industrie Almelo (ANVIA) Samen met zijn zoon Werner en schoonzoon Fritz Kaufmann wisten Max en Käte Liebert weer een succesvol bedrijf in Nederland op te bouwen.

Jan Hoogervorst ontwierp tot 1982 alle collecties voor ANVIA. In de jaren 50 en 60 was ANVIA samen met Philips in Eindhoven en Hala in Zeist één van de grotere Nederlandse verlichtingsbedrijven. Het bedrijf werd begin jaren 70 door Ilse Kaufmann-Liebert verkocht aan een externe directeur, de heer Veen. Deze leidde ANVIA door een periode van verdere industrialisatie. Midden jaren 80 werd ANVIA overgenomen door een Nederlands raamdecoratiebedrijf. Een paar jaar later verdween het merk ANVIA van de markt. Dan gebeurt er circa 30 jaar niets met ANVIA merk. In de zomer van 2014 wordt een idee geboren om het gerenommeerde merk ANVIA nieuw leven in te blazen. Wat volgt is een een inspirerende zoektocht naar de bijzonder geschiedenis van ANVIA. Op 5 januari 2015 werd ANVIA officieel heropgericht.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Anvia bedlampje - muurlampje

Onderwerp / Thema
Leeslamp - sfeerverlichting - slaapkamer

Decoratie
Zes transparante lichtdoorlatende sterretjes

Categorie
Vintage verlichting - lampen

Kleur
Paars - wit

Uitgever
Anvia

Ontwerper
J.J.M. Hoogervorst

Merk
ANVIA

Materiaal
Metaal - kunststof

Bijzonderheden
Zes sterretjes voor sfeerverlichting

Tijdperk
Jaren 60

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel