VERKOCHT

Artikel 373 van 1128

Uniek Rood Vintage Koekblik met Bloemen en Vlinders - Een Stukje Nederlands Bakkerserfgoed van ARK

Artikelnummer: BT-4526-23

VERKOCHT


Uniek Rood Vintage Koekblik met Bloemen en Vlinders - Een Stukje Nederlands Bakkerserfgoed van ARK

  • Vervaardiger: nederlands, ARK
  • Vervaardigingsdatum: 1930 - 1940

Productbeschrijving
Ontbijtkoekliefhebbers en verzamelaars van vintage schatten, dit is een zeldzame vondst die u niet wilt missen! Presenteerend: een prachtig rechthoekig langwerpig koekblik, vervaardigd door niemand minder dan ARK, de beroemde Nederlandse bakkerij. Dit buitengewone stukje Nederlands bakkerserfgoed dateert uit de jaren 1950/1960 en is doordrenkt van geschiedenis en charme.

Een Stukje Geschiedenis

ARK, ooit een bescheiden ambachtelijke bakkerij, groeide uit tot een iconische naam in de Nederlandse bakkerijindustrie. De familie van ARK, bestaande uit vijf zonen en twee dochters, legde de basis voor een erfgoed dat tot op de dag van vandaag voortleeft. In 1931 besloten de broers Gerrit Jan van Ark en Martinus Johan van Ark om een fabriek te bouwen aan de schilderachtige Zwolseweg, waar de ARK's Beschuitfabriek nog steeds trots staat.

In het begin specialiseerde ARK zich in het ambachtelijk bakken van beschuit en ontbijtkoek. In 1938 voegden ze daar ook heerlijke biscuit- en koekjescreaties aan toe. Hun producten vonden hun weg naar bakkers en later naar kruidenierszaken in heel Nederland. Vooral in provincies als Overijssel, Zeeland en Zuid-Holland waren de lekkernijen van ARK buitengewoon populair.

Het Koekblik

Dit prachtige vintage koekblik, met een scharnierend oversluitdeksel, is een eerbetoon aan de onvergetelijke creaties van ARK. De rode achtergrond van het blik dient als canvas voor witte en goudkleurige details van vlinders en bloemen, waardoor het een sfeervolle en nostalgische uitstraling heeft. De naam "ARK" prijkt met trots op de achterzijde van het deksel als een herinnering aan de rijke geschiedenis van dit Nederlandse bakkersicoon.

Conditie
Dit prachtige koekblik is een echte vintage vondst en verkeert in een authentieke vintage staat, met de charme van sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde slijtage. Het vertelt het verhaal van een tijdperk waarin ambachtelijk vakmanschap en traditionele bakkerijwaarden hoog in het vaandel stonden. De bijgevoegde foto's geven een goed beeld van de staat van het blik.

Afmetingen

  • Hoogte: 9,5 cm. 
  • Lengte: 32 cm. 
  • Breedte: 10,5 cm.

Dit is niet zomaar een koekblik; dit is een stukje Nederlands erfgoed dat de rijke geschiedenis van ARK weerspiegelt. Of u het nu gebruikt als decoratief pronkstuk, als een verzamelobject of om uw favoriete ontbijtkoek in te bewaren, dit unieke blik voegt een vleugje nostalgie en authenticiteit toe aan uw leven.

Haal nu dit prachtige ARK koekblik in huis en laat het een gespreksonderwerp zijn voor generaties om te komen. Dit is meer dan alleen een blik; dit is een stukje Nederlandse bakkersgeschiedenis dat u in handen kunt houden. Aarzel niet, want dit stukje erfgoed wacht op een nieuwe eigenaar om het te koesteren en te bewaren.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage rechthoekig koekblik voor ontbijtkoek of peperkoek

Onderwerp / Thema
ARK - koek - ontbijtkoek - peperkoek -

Decoratie
Vlinders - bloemen - sterren

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Rood - goud - wit

Uitgever
ARK

Merk
ARK

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1960

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
9,50 cm

Lengte
32,00 cm

Breedte
10,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel