Artikel 317 van 544

Vintage beschuitbus van Van der Meulen, decor Lente / Zomer

Artikelnummer: BT-4151-23
€ 7,50
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage beschuitbus van Van der Meulen, decor Lente / Zomer

  • Vervaardiger: Van der Meulen
  • Vervaardigingsdatum: jaren 1980

Beschrijving
Vintage beschuitbus van "Van der Meulen" uit de serie Hollandse landschappen en seizoenen. Deze bus betreft de uitvoering Lente en Zomer. Deze beschuitbus is uitgevoerd met een los oversluitdeksel en heeft een gefelste langsnaad aan de achterzijde. Bovenop het deksel bevind zich het van der Meulen logo. De decoratie van deze bus bestaat uit een blauwe ondergrond met daarop afbeeldingen van een zeilschip op een meer en een polderaanzicht met onder andere schaapjes.

Conditie
Deze beschuitbus verkeeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 23 cm
  • Diameter: 11 cm

Van der Meulen
In 1910 richt Hessel van der Meulen in Ferwerd een kleine ambachtelijke beschuitbakkerij op. Al snel is de hoge kwaliteit een begrip in het land. De vraag naar Van der Meulen Beschuit blijft sterk groeien en al snel is uitbreiding noodzakelijk. Het bedrijf verhuist naar Hallum, waar een grote, speciaal voor Beschuit ingerichte, bakkerij wordt gebouwd onder de naam "De Volharding". In 1997 wordt besloten om terug te keren naar de kern; het produceren van Beschuit, Roggebrood en Melba Toast. Van der Meulen de Meesterbakkers is nu een internationale onderneming met circa 120 werknemers. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage beschuitbus van Van der Meulen

Onderwerp / Thema
Beschuitbus - blik - productverpakking - beschuit

Decoratie
Polderlandschap - zeilboot - schaapjes

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Blauw - wit - meerkleurig

Uitgever
Van der Meulen

Merk
Van der Meulen

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 80

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
23,00 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel