Artikel 325 van 545

Vintage De Gruyter Cacao Blauwmerk, Oranjemerk, Groenmerk

Artikelnummer: BT-4136-23
€ 27,50
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage De Gruyter Cacao Blauwmerk, Oranjemerk, Groenmerk

  • Vervaardiger: De Gruyter
  • Vervaardigingsdatum: 1935 - 1960

Beschrijving

Set van drie blikken busjes voor De Gruyter's Cacao. Blauwmerk, Oranjemerk en Groenmerk. Deze busje zijn uitgevoerd met een los oversluitdeksel met daarop de slogan: "en betere waar, en 10 procent, alleen De Gruyter". 

De decoratie van deze blikken busjes bestaat uit een blauwe, oranje en groene ondergrond met verticale bruine vlakken en goudkleurige lijnen. Aan de voor- en achterzijde in een ovaal medaillon een tekening van een vrouwenhoofd met cacaostengels.

Conditie
Deze set van drie blikjes verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van gebruik. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 14,5 cm
  • Diameter: 7 cm

De Gruyter was een winkelketen in Nederland, in de 19e eeuw en 20e eeuw (tot 1976). Op het hoogtepunt waren er meer dan 550 winkels en bijna 7.500 werknemers.

Een belangrijk element in de verkooppolitiek was het geven van 10% korting bij inlevering van de kassabonnen. De slagzin van De Gruyter luidde dan ook: En betere waar èn tien procent, alleen De Gruyter. Hierdoor werden trouwe klanten beloond en had men een extra middel om de filiaalchefs te controleren. Omdat De Gruyter alleen producten van eigen merk verkocht waren de brutoprijzen toch niet te vergelijken met die van anderen.

Als klantenbinder gaf De Gruyter vanaf 1948 elke week een klein cadeautje weg voor kinderen: het legendarische Snoepje van de week. Het werd geïntroduceerd toen na de Tweede Wereldoorlog de suiker van de bon ging en er te veel suiker in aanbod was. Bij enkele guldens aan boodschappen werd ongevraagd snoep voor de kinderen meegegeven. Later werd het "snoepje" een plastic speelgoedje, een spelletje, een poppetje of een boekje. Elke week iets anders. Een langdurige actie was die van kartonnen bouwplaten van huizen en gebouwen. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Set van drie blikken busjes voor cacao van De Gruyter

Onderwerp / Thema
Blik - cacaopoeder - productverpakking - de Gruyter - Blauwmerk - Oranjemerk - Groenmerk

Decoratie
Vrouwenhoofd in ovaal medaillon

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Blauw - oranje - groen - bruin - zwart - goud

Vervaardiger
De Gruyter

Merk
De Gruyter - blauwmerk, oranjemerk, groenmerk

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Blauwmerk - Oranjemerk - Groenmerk - losse oversluitdeksels

Tijdperk
1935 - 1960

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
14,50 cm

Diameter
7,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel