Artikel 459 van 677

Rond vintage blik voor De Gruyter's cacao blauwmerk

Artikelnummer: BT-4133-23
€ 19,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Rond vintage blik voor De Gruyter's cacao blauwmerk

  • Vervaardiger: De Gruyter
  • Vervaardigingsdatum: 1930 - 1960

Beschrijving  
Rond vintage blik van De Gruyter voor cacaopoeder uitgevoerd met een los oversluitdeksel. De bus heeft een rolrand en is vervaardigd met een gefelste langsnaad en bodem. De decoratie van deze blikken bus bestaat uit een blauwe ondergrond met verticale bruine vlakken en goudkleurige lijnen. Aan de voor- en achterzijde in een ovaal medaillon een tekening van een vrouwenhoofd met cacaostengels. Tekst op het blik :De Gruyter's cacao blauwmerk. Op het deksel: en betere waar, en 10 procent, alleen De Gruyter.

Conditie
Dit blik van De Gruyter verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving. Mooie kwaliteit!

Afmetingen

  • Hoogte: 18,2 cm
  • Diameter: 9 cm

De Gruyter was een winkelketen in Nederland, in de 19e eeuw en 20e eeuw (tot 1976). Op het hoogtepunt waren er meer dan 550 winkels en bijna 7.500 werknemers.

Een belangrijk element in de verkooppolitiek was het geven van 10% korting bij inlevering van de kassabonnen. De slagzin van De Gruyter luidde dan ook: En betere waar èn tien procent, alleen De Gruyter. 

Als klantenbinder gaf De Gruyter vanaf 1948 elke week een klein cadeautje weg voor kinderen: het legendarische Snoepje van de week. Het werd geïntroduceerd toen na de Tweede Wereldoorlog de suiker van de bon ging en er te veel suiker in aanbod was. Bij enkele guldens aan boodschappen werd ongevraagd snoep voor de kinderen meegegeven. 

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Ronde blikken bus voor cacaopoeder van De Gruyter

Onderwerp / Thema
Blik - cacaopoeder - productverpakking - de Gruyter

Decoratie
Vrouwenhoofd in ovaal medaillon

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Blauw - bruin - goudkleurig

Uitgever
De Gruyter

Vervaardiger
De Gruyter

Merk
De Gruyter's cacao - blauwmerk

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel met slogan

Tijdperk
1930 - 1960

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage - mooie kwaliteit

Hoogte
18,20 cm

Diameter
9,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel