VERKOCHT

Artikel 87 van 969

Rond meerkleurig blikje voor fruitdrops van RANG

Artikelnummer: BT-4123-22

VERKOCHT


Rond meerkleurig blikje voor fruitdrops van RANG

  • Vervaardiger: RANG / Tonnema & Co
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Beschrijving
Vintage rond blikje voor RANG Fruitdrops. De decoratie vandit blikje bestaat uit een goudkleurige doos waarop een los oversluitdeksel in de kleur donkerblauw met daarop afbeeldingen van de diverse gekleurde harde zuurtjes.

Een bekende reclameslogan uit die tijd was: Rang is alleen Rang als er Rang op staat.

Conditie
Dit blikje voor Rang Fruitdrops verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 3,5 cm
  • Diameter: 10 cm

Tonnema & Co. is een pepermuntfabriek in Sneek in de Nederlandse gemeente Súdwest-Fryslân (Friesland) die werd opgericht in 1902 en tegenwoordig een breder productiepakket heeft.

Het bedrijf werd in 1902 opgericht door de Nicolaas de Vries, die het vak leerde bij de Friesche Suikerwerk en Pepermuntfabriek, in de volksmond ‘Klontjesfabriek’ genoemd. De naam Tonnema heeft het bedrijf te danken aan kapitaalverstrekker Gerrit Tonnema, een plaatselijke kruidenier, die De Vries in staat stelde zich van meesterknecht tot fabrikant te ontwikkelen. Andere vennoten waren de heren Zandstra en Wip.

Het belangrijkste merk was King, een merknaam die bedacht zou zijn tijdens een wandeling door Engeland. Dit merk werd in 1922 geregistreerd. King zou de afkorting zijn van 'Kwaliteit in Niets Geëvenaard'. In 1926 werd het dropmerk Italiano geïntroduceerd destijds nog in zakjes van 100 gram. Het werd aangeprezen als medicijn tegen verkoudheid.

De fabriek was gevestigd aan de Gedempte Pol, hoek Prins Hendrikkade, en verhuisde in 1905 naar het Kleinzand. In 1924 kocht De Vries de laatste vennoot (Anne Zandstra) uit en kwam het bedrijf geheel in handen van de familie De Vries. Omstreeks 1935 droeg De Vries de zeggenschap over aan zijn drie zoons. In datzelfde jaar introduceerde Tonnema het chocolade snoepje Rocco. In 1956 werd het zuurtje Rang geïntroduceerd in een vruchten- en een mentholvariant

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Rond blikje voor Rang suikerwaren

Onderwerp / Thema
Rang - blik - productverpakking

Decoratie
Rang fruitdrops

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Donkerblauw - groen - oranje - geel - rood

Uitgever
Tonnema & Co.

Vervaardiger
Tonnema & Co. - RANG

Merk
RANG

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
3,50 cm

Diameter
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel