Artikel 33 van 66

"POKER" een vintage pokerspel met dobbelstenen van Jumbo

Artikelnummer: SP-4088-22
€ 9,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

"POKER" een vintage pokerspel met dobbelstenen van Jumbo

  • Vervaardiger: Jumbo ( Hausemann & Hötte)
  • Vervaardigingsdatum: 1979

Beschrijving
Poker: een spel waarbij de spelers aan de hand van bepaalde combinaties de hoogte van hun inzet moeten bepalen. In de doos bevindt zich alles wat nodig is voor poker met pokerstenen en met speelkaarten.

Conditie
Dit vintage poker/dobbelspel verkeert in een goedevintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit ban de beschrijving.

Formaat doos

  • Hoogte: 7 cm.
  • Lengte: 23,5 cm. 
  • Breedte: 13,5 cm.

Jumbo (spellen)
Jumbo is een bekende fabrikant van bord- en gezelschapsspellen.

Engelbert Hausemann, een Duitse handelsreiziger, stichtte op 1 januari 1853 een zaak in Amsterdam, een 'Agentuur en Commissie Zaak in Kramerijen', te vergelijken met een winkel van Sinkel. Deze zaak was de voorloper van de huidige spellenuitgevers en -fabrikanten Hausemann & Hötte. 

In 1860 kwam Wilhelm Hötte (1843), de zoon van de zuster van Engelbert Hausemann als werknemer de gelederen versterken. In 1873 stichtte hij zijn eigen bedrijf. Op 27 december 1882 besloten Hausemann & Hötte samen te gaan werken als de firma Hausemann & Hötte. Deze samenwerking duurde vijf jaar, Engelbert Hausemann trok zich op 31 december 1887 op hoge leeftijd terug. De vennootschap werd ontbonden en er werd overeengekomen dat Wilhelm Hötte het bedrijf onder de bestaande firmanaam zou voortzetten.

In 1947 verscheen het eerste foldertje met Jumbospellen. Het eerste spel op de eerste pagina was Mens erger je niet!. Andere titels uit die tijd waren: Hamertje Tik, Ganzenbord, Lotto, Pim Pam Pet, Halma en Dobbertje Duik. Naast het assortiment aan spellen waren vooral Meccano en Schuco de merken die de omzet genereerden.

Naast de bekende klassiekers als Stratego, Mens erger je niet! en Pim-pam-pet bestaat het huidige assortiment onder meer uit een uitgebreide educatieve serie genaamd 'ik leer...'. De klassiekers zoals het vraag-en-antwoordspel Electro kennen een actuelere verschijningsvorm. 

In 1978 verwierf Hausemann & Hötte het predicaat 'Koninklijk'.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Pokerspel met dobbelstenen

Onderwerp / Thema
Poker - spel - dobbelstenen - Jumbo

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Rood - groen - zwart - wit

Aantal spelers
2 tot meer...

Leeftijd
Vanaf 12 jaar

Moeilijkheidsgraad
Normaal

Taal van spelregels
Nederlands - Engels - Duits - Frans - Deens - Italiaans

Speelduur
15 minuten tot 45 minuten

Uitgever
Jumbo

Vervaardiger
Jumbo & Hausemann & Hötte)

Merk
Jumbo spellen

Materiaal
Karton - papier - kunststof

Bijzonderheden
Met spelregels

Tijdperk
1979

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
7,00 cm

Lengte
23,50 cm

Breedte
13,50 cm

Inhoud
Compleet!

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel