Artikel 32 van 66

Ontdek het strategische bordspel "Pistachio" van Parker uit 1994

Artikelnummer: SP-4388-23
€ 14,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Ontdek het strategische bordspel "Pistachio" van Parker uit 1994

  • Vervaardiger: Parker Brothers (Hasbro)
  • Vervaardigingsdatum: 1994

Beschrijving
"Pistachio" is een boeiend strategiespel dat in 1994 werd uitgegeven door Parker. Dit spel daagt slimme strategen uit om vijf "pistachio's" op één rij te krijgen. Met eenvoudige spelregels en een uniek twist-element biedt "Pistachio" spannende momenten voor spelers vanaf 12 jaar. 

Het spel is gebaseerd op het concept van vijf-op-één-lijn, waarbij spelers proberen vijf "pistachio's" horizontaal, verticaal of diagonaal op een rij te krijgen. 

De regels van "Pistachio" zijn eenvoudig te begrijpen. Het spel wordt gespeeld door twee spelers, die om de beurt een "pistachio" op een van de vijf mogelijke stangen plaatsen. Als een speler erin slaagt om vijf "pistachio's" op een rij te krijgen, wint die speler het spel. Het interessante twist-element is dat de zesde "pistachio" die op een as wordt geplaatst, de onderste "pistachio" doet verdwijnen, waardoor de speelruimte voortdurend verandert en spelers gedwongen worden hun strategieën aan te passen.

"Pistachio" is een uitdagend en leuk strategiespel dat zowel kinderen als volwassenen zal bekoren. Met zijn fraaie materiaal, goed gekozen kleuren en eenvoudige spelregels is het een spel dat zeker de moeite waard is om te ontdekken. Het spel biedt een constante confrontatie tussen spelers en houdt hen volledig in de ban. Dus aarzel niet en probeer "Pistachio" uit - een spel dat telkens weer anders is en waarbij strategisch denken en aanpassingsvermogen cruciaal zijn.

Conditie
Dit spel verkeert in een nette vintage staat. De doos vertoont minime sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. De foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen doos

  • Hoogte 6,5 cm
  • Lengte 31 cm
  • Breedte 24 cm

Parker Brothers: Een toonaangevende producent van klassieke bordspellen

Parker Brothers is een gerenommeerd Amerikaans bedrijf dat al meer dan een eeuw lang bekend staat om het creëren van populaire en geliefde bordspellen. Het bedrijf werd opgericht in 1883 door de broers George S. Parker en Charles Parker in Salem, Massachusetts. Vanaf het begin streefde Parker Brothers ernaar om spellen te maken die mensen van alle leeftijden en achtergronden zouden vermaken.

Het succes van Parker Brothers begon in de vroege 20e eeuw met de introductie van enkele iconische spellen. Een van de meest beroemde spellen die ze hebben uitgebracht is "Monopoly". Dit strategische spel, gebaseerd op het concept van het kopen en verhandelen van eigendommen, werd voor het eerst uitgebracht in 1935 en groeide al snel uit tot een wereldwijd fenomeen. Andere bekende spellen van Parker Brothers zijn onder andere "Risk", "Clue" (in Nederland bekend als "Cluedo") en "Trivial Pursuit".

Land/Plaats van herkomst
Nederland - België

Soort object
Pistache is een vintage spel van het principe vijf op een rij

Onderwerp / Thema
Parker - Pistache - gezelschapsspel - Tactiek, Speel op een rij

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Zwart - groen - roze - paars - meerkleurig

Aantal spelers
Geschikt voor 2 spelers

Leeftijd
Vanaf 9 á 12 jaar

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Taal van spelregels
Nederlands

Speelduur
Van 15 tot 45 minuten

Uitgever
Parker Brothers

Vervaardiger
Hasbro

Merk
Parker

Materiaal
Karton - papier - plastic

Tijdperk
1994

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
6,50 cm

Lengte
31,00 cm

Breedte
24,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel