Artikel 499 van 666

Bolletje beschuitblik met handtekeningen oranjespelers WK 1998

Artikelnummer: BT-3995-22
€ 9,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Bolletje beschuitblik met handtekeningen oranjespelers WK 1998

  • Vervaardiger: Identity Design 
  • Vervaardigingsdatum: 1998

Beschrijving
Bolletje beschuitbus met voetballershandtekeningen van de oranje spelers, waaronder de toenmalige bondscoach.
Deze oranjekleurige metalen beschuitbus werd uitgebracht ter gelegenheid van het WK in 1998. Voorzien van handtekeningen van: Ruud van Nistelrooy, Dennis Bergkamp, Jerrek Hasselbaink, Frank de Boer, Patrick Kluivert, Ronald de Boer, Giovanni van Bronckhorst, Pierre van Hooijdonk, Boudewijn Zenden, Edwin van der Sar, Arthur Numan, Winston Bogarde, Phillip Cocu, Michael Reiziger, Clarence Seedorf, Jaap Stam en Marc Overmars.

Conditie
Deze blikken beschuitbus verkeert in een vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 23 cm
  • Diameter: 10,2 cm

Bolletje B.V. was tot april 2013 een Nederlands bedrijf dat diverse soorten broodvervangers en banketproducten produceert. In 2013 werd het bedrijf overgenomen door het Duitse Borggreve uit Neuenhaus.

Gerardus Johannes ter Beek (1843-1933) startte aan het einde van 1867 een bakkerswinkel aan de Grotestraat in Almelo, in een pand dat zijn vader Albertus Antonius (1802-1868), die onder andere broodverkoper was, vlak voor zijn dood voor hem had gekocht. Dit bedrijf zou de start zijn van een familiebedrijf dat vanaf halverwege de 20e eeuw bekend zou worden onder de naam Bolletje.

Bolletje ontwikkelde zich tot 's lands grootste beschuitproducent, mede dankzij een uitgekiend reclamebeleid van Jan ter Beek met medewerking van reclamebureau De Zuil uit Enschede. Het bedrijf werd beroemd vanwege de reclamespreuk: "Ik wil Bolletje!", later uitgeroepen tot de reclameslogan van de twintigste eeuw. In 1962 werd overgegaan tot samenwerking met het eveneens in Almelo gevestigde bakkersbedrijf Bachman Bakeries, dat gespecialiseerd was in het produceren van zoutjes.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Oranjekleurige Bolletje beschuitbus

Onderwerp / Thema
Bolletje beschuitbus - voetballershandtekeningen - WK 1998

Decoratie
Voetballershandtekeningen van de oranje spelers

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Oranje

Uitgever
Bolletje

Vervaardiger
Identity Design

Merk
Bolletje

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Uitgebracht ter gelegenheid van het WK in 1998

Tijdperk
1998

Kwaliteit
Vintage met normale sporen van gebruik

Hoogte
23,00 cm

Diameter
10,20 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel