VERKOCHT

Artikel 508 van 1015

Vintage aardewerk West-Germany vaas van Scheurich model 206-27

Artikelnummer: AW-3991-22

VERKOCHT


Vintage aardewerk West-Germany vaas van Scheurich model 200-28

  • Vervaardiger: Scheurich keramik
  • Vervaardigingsdatum: 1972

Beschrijving
Vintage aardewerk West-Germany vaas van het merk Scheurich keramik afkomstig uit het voormalige West-Duitsland. Deze vaas is gemaakt door middel van de zogenoemde lava-techniek. De vaas verkeert in een goede staat. Het betreft modelnummer 206-27, in oranjerood en donkerbruin. 

Onderop is de vaas voorzien van het modelnummer 206-27 en de naam W.Germany.

Scheurich Keramik werd 1928 opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich als groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1938 vestigde Scheurich zich in Kleinheubach. In 1948 begon men met de fabricage van huishoudkeramiek. In 1954 stopte Scheurich met de groothandelsactiviteiten en richtte zich helemaal op het zelf vervaardigen van keramiek.

Conditie
Deze prachtige aardewerk vaas van Scheurich Keramik bevind zich in een goede vintage staat. Onderaan op de standring is er een klein stukje af, maar dit is niet storend. Verder geen noemenswaardige sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. De bijgevoegde foto's maken deel uit van de beschrijving.

Gegevens

  • Hoogte: 27 cm.
  • Model: 206-27

Scheurich maakt altijd gebruik van witte klei. De vazen zijn gesigneerd met ' W.GERMANY ' of ' WEST GERMANY' gevolgd door drie cijfers (die het modelnummer duiden), een streepje en twee cijfers (die de hoogte van de vaas aangeven). 

Scheurich werd 1928 opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich als groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1938 vestigde Scheurich zich in Kleinheubach (70 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt am Main). In 1948 begon men met de fabricage van huishoudkeramiek.

In 1954 stopte Scheurich met de groothandelsactiviteiten en richtte zich helemaal op het zelf vervaardigen van keramiek. Aanvankelijk maakten ze vooral bowlschalen en asbakken, maar ze stapten al snel over op vazen en bloempotten. 

Scheurichs hegemonie begon aan het eind van de jaren zestig. Scheurich hield zijn prijzen laag en gecombineerd met in de smaak vallende designs zorgde dat voor een miljoenenomzet. De strategie van Scheurich daarbij was om dezelfde modellen telkens van andere decoraties te voorzien. De ontwerpen werden twee maal per jaar aan de veranderende smaak van het publiek aangepast. 

Land van herkomst
West-Duitsland - West-Germany

Soort object
Vintage aardewerk West-Germany vaas van Scheurich

Onderwerp / Thema
Aardewerk

Categorie
Aardewerk

Kleur
Oranjerood - donkerbruin

Vervaardiger
Scheurich Keramiek

Merk
Scheurich

Materiaal
Gebakken klei

Bijzonderheden
Model 206 - 27

Tijdperk
Jaren 1960 - 1970

Kwaliteit
Vintage met klein stukje schade aan de onderzijde standring

Hoogte
27,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel