VERKOCHT

Artikel 592 van 1095

Vintage vaas van Scheurich West-Germany uit de jaren 60/70

Artikelnummer: AW-3835-22

VERKOCHT


Vintage vaas van Scheurich West-Germany uit de jaren 60/70 model 401-20

  • Vervaardiger: Scheurich keramik
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 60 / 70
  • Model 401-20

Beschrijving
Vintage West-Germany vaas van Scheurich model 401-20. Deze vaas met oor is uitgevoerd in de kleurencombinatie grijs/bruin, rood en bruin. 

Onderop is de vaas voorzien van het modelnummer 401-20 en de naam W.Germany.

Scheurich Keramik werd 1928 opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich als groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1938 vestigde Scheurich zich in Kleinheubach. In 1948 begon men met de fabricage van huishoudkeramiek. In 1954 stopte Scheurich met de groothandelsactiviteiten en richtte zich helemaal op het zelf vervaardigen van keramiek.

Conditie
Deze vintage West-Germany vaas van Scheurich verkeert in een nette staat zonder noemenswaardige sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 20 cm.
  • Diameter: 8 cm.

Scheurich maakt altijd gebruik van witte klei. De vazen zijn gesigneerd met ' W.GERMANY ' of ' WEST GERMANY' gevolgd door drie cijfers (die het modelnummer duiden), een streepje en twee cijfers (die de hoogte van de vaas aangeven). 

Scheurich werd 1928 opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich als groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1938 vestigde Scheurich zich in Kleinheubach (70 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt am Main). In 1948 begon men met de fabricage van huishoudkeramiek.

In 1954 stopte Scheurich met de groothandelsactiviteiten en richtte zich helemaal op het zelf vervaardigen van keramiek. Aanvankelijk maakten ze vooral bowlschalen en asbakken, maar ze stapten al snel over op vazen en bloempotten. 

Scheurichs hegemonie begon aan het eind van de jaren zestig. Scheurich hield zijn prijzen laag en gecombineerd met in de smaak vallende designs zorgde dat voor een miljoenenomzet. De strategie van Scheurich daarbij was om dezelfde modellen telkens van andere decoraties te voorzien. De ontwerpen werden twee maal per jaar aan de veranderende smaak van het publiek aangepast. 

Land van herkomst
West Duitsland - West-Germany

Soort object
Vintage aardewerk West-Germany vaas van Scheurich

Onderwerp / Thema
Vaas - aardewerk - W.Germany

Categorie
Aardewerk - keramiek

Kleur
Grijs/wit/bruin - rood - bruin

Uitgever
Scheurich keramik

Merk
Scheurich

Materiaal
Aardewerk - keramiek - glazuur

Bijzonderheden
Met oor - model 401-20

Tijdperk
Jaren 60 - 70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
20,00 cm

Diameter
8,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel