VERKOCHT

Artikel 115 van 1022

Tupperware Preludio serveerschaal of hapjesschaal zes-vaks, blauw/wit

Artikelnummer: TW-3808-21

VERKOCHT


Tupperware Preludio serveerschaal of hapjesschaal zes-vaks, blauw/wit

  • Vervaardiger: Tuperware Brand Corporation
  • Vervaardigingsdatum: Sinds 1994

Beschrijving
Deze Tupperware serveerschaal bestaat uit diverse afzonderlijke uitneembare delen. De schaal kan op deze manier voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Niet alleen om hapjes, maar ook om ook om glazen te serveren. Twee ronde plateaus, een lichtblauwe en een donkerblauwe. Drie driehoekige schaaltjes, waarmee je een zes-vaks onderverdeling kunt maken. Een rond schaaltje met deksel, bijvoorbeeld voor dipsaus, om in het midden te plaatsen. Deze serveerschaal verkeert in een nette vintage staat.

Originele Tupperware naam: Preludio Collection Service Centre

Conditie
Deze serveerschaal van Tupperware verkeert in een originele vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Diameter : 37 cm. 
  • Hoogte: 5 cm. 

 


In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk. De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

Vanaf 1951 was dit systeem van Home Party’s zo'n succes, dat de producten uit de winkels werden teruggenomen en zij enkel nog op demonstraties werden verkocht, via professioneel opgeleide Presentatrices.

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Serveerschaal - serveerblad - dienblad - hapjesschaal - zes-vaksschaal

Onderwerp / Thema
Serveren - opdienen - Party - feestje - tafelaccessoire

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Blauw - donkerblauw - wit

Auteur(s)
Earl Tupper

Uitgever
Tupperware Brands Corporation

Vervaardiger
Tupperware Plastic Company

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Zesvakschaal - dienblad - diverse onderdelen - Preludio collectie

Tijdperk
Sinds 1994

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
5,00 cm

Diameter
37,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel