VERKOCHT

Artikel 114 van 1020

Her-ontdek de nostalgie van het klassieke spel RISK in deze prachtige vintage uitgave van Clipper!

Artikelnummer: SP-4511-23

VERKOCHT


Her-ontdek de nostalgie van het klassieke spel RISK in deze prachtige vintage uitgave van Clipper!

Specificaties

 • Vervaardiger: Clipper (bekend van Monopoly)
 • Vervaardigingsdatum: 1976

RISK - Het Wereldspel van Grote Klasse

Stap terug in de tijd met dit zeldzame collectors item uit 1976: RISK in de iconische rode doos. Laat je meevoeren naar een wereld van strategisch denken, tactische zetten, en intense spanning terwijl je de wereld verovert.

Beschrijving
Verover de wereld in dit epische spel! Aan het begin krijg je een geheime opdracht. De eerste speler die zijn opdracht voltooit, triomfeert. Maar wees op je hoede, want je kent elkaars opdrachten niet en er kan zelfs een samenzwering tegen je worden gesmeed!

RISK is een langdurig avontuur dat wat tijd kost om te leren, maar de beloning is onbetaalbaar. Het spel komt het best tot zijn recht met 5 of 6 enthousiaste spelers. Oorspronkelijk gelanceerd in 1959, is RISK een van de twee legendarische territoriale oorlogssimulatiespellen die na de Tweede Wereldoorlog op het grote publiek werden losgelaten (het andere is Diplomacy).

De naam "RISK" is ontstaan uit de initialen van de kleinkinderen van een verkoper bij Parker. Hoewel de basisprincipes hetzelfde zijn gebleven, kunnen de spelregels variëren van land tot land en zelfs van editie tot editie. De Franse bedenker, Albert Lamorisse, heeft het spel gecreëerd, maar uitgevers in verschillende landen voegen soms hun eigen unieke twists toe.

Inhoud:

 • Spelbord
 • Spelregels
 • 6 doosjes met gekleurde legers
 • Opdrachtkaartjes
 • Territoria kaarten
 • Drie blauwe en drie rode dobbelstenen

Deze originele RISK-uitgave is een waar collector's item geworden, vooral met de komst van nieuwere versies. Uitgebracht door Clipper, biedt dit spel je de kans om je strategische vaardigheden te testen terwijl je landen en hele continenten verovert.

Conditie
Dit vintage RISK-spel verkeert in goede staat, met enkele tekenen van gebruik en slijtage die horen bij zijn leeftijd. Let op de naam op de voorkant van de doos. Bekijk de foto's voor meer details.

Afmetingen van de doos

 • Hoogte: 4 cm
 • Lengte: 51 cm
 • Breedte: 26 cm

Breng wat nostalgische spanning in je leven en herontdek de vreugde van strategisch denken met deze prachtige vintage RISK-uitgave van Clipper! Verzamel je vrienden en bereid je voor op een episch avontuur om de wereld te veroveren.


"Navigeren door de Geschiedenis van Risk: Een Klassiek Strategisch Bordspel"

Risk is een populaire reeks strategische bordspellen die afgeleid zijn van het oorspronkelijke bordspel dat ooit werd uitgegeven door Miro en later door Parker Brothers (dat sinds 1992 onder Hasbro valt). In 1957 werd Risk bedacht door de Franse Oscarwinnaar Albert Lamorisse en oorspronkelijk uitgebracht door Miro onder de titel "La Conquête du Monde."

Dit klassieke strategiespel behoort tot de meest gespeelde bordspellen ter wereld. In de jaren vijftig werkten Parker Brothers en het Franse bedrijf Miro samen voor de productie en distributie van hun spellen in respectievelijk de Verenigde Staten en Frankrijk. Als onderdeel van deze samenwerking begon Parker Brothers spellen van Miro in de VS te produceren en te distribueren.

In de zomer van 1957 presenteerde Jean Boisseau van Miro het spel "La Conquête du Monde" aan Parker Brothers. Dit spel was bedacht door Albert Lamorisse tijdens een vakantie, hoewel er enige discussie is over of dit in Nederland of Duitsland was. De oorspronkelijke Franse versie van het spel is tegenwoordig zeer zeldzaam en kostbaar.

Na twee jaar testen pasten ze de Franse regels aan naar Amerikaanse smaak, en in 1959 bracht Parker Brothers het spel uit als "Risk Continental Game." Hoewel de naam "RISK" vaak wordt toegeschreven aan de initialen van de kleinkinderen van een verkoper bij Parker Brothers (wiens voornamen respectievelijk met R, I, S en K begonnen), heeft het woord ook de betekenis van "risico" in het Engels.

De beschrijving van de eerste Amerikaanse versie van Risk luidde (vertaald): "Je gaat het meest ongebruikelijke spel spelen van alle spellen die de afgelopen jaren zijn uitgekomen. Het is niet moeilijk, maar omdat het zo ongebruikelijk is, is het raadzaam om de spelregels grondig te lezen voordat je begint. We proberen je niet te vertellen hoe je moet spelen, omdat elke speler zijn eigen speelstijl zal ontwikkelen."

Sinds de oorspronkelijke versie van Risk in 1959 (waarbij slechts één leger per land kon worden geplaatst), zijn er talloze versies en edities van Risk uitgebracht in de daaropvolgende vijftig jaar. Enkele van de belangrijkste veranderingen in de Hasbro-uitgave van het bordspel door de jaren heen omvatten de introductie van missiekaarten en aanpassingen in de beginaantallen van legers. De regels variëren nog steeds tussen verschillende edities en per land van uitgave.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Strategiespel - bordpel - familiespel

Onderwerp / Thema
Risk - Clipper - spel - strategie - dobbelsteen - oorlog

Decoratie
Rode doos

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Rood - meerkleurig

Aantal spelers
Minimum aantal spelers: 2 - Maximum aantal spelers: 6

Leeftijd
Vanaf 9 á 12 jaar

Moeilijkheidsgraad
Normaal

Taal van spelregels
Nederlands

Speelduur
Heel lang

Auteur(s)
Albert Lamorisse

Uitgever
Spelfabrikant Clipper

Vervaardiger
Miro - Hasbro - Parker Brothers

Merk
Clipper

Materiaal
Karton - plastic - hout - papier

Bijzonderheden
De klassieke rode doos - origineel spel

Tijdperk
1976

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,00 cm

Lengte
51,00 cm

Breedte
26,00 cm

Inhoud
Compleet

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel