VERKOCHT

Artikel 521 van 639

Jumbolino van Jumbo spellen (Hausemann & Hötte) 1968

Artikelnummer: SP-3647-21

VERKOCHT


Jumbolino van Jumbo spellen (Hausemann & Hötte) 1968

  • Vervaardiger: Jumbo - Koninklijke Hausemann & Hötte, Amsterdam
  • Vervaardigingsdatum: 1968

Beschrijving
Er zijn 6 Jumbo clowns, die elk uit 6 deeltjes kunen worden opgebouwd. Ieder deeltje is voorzien van een aantal ogen van de dobbelstenen. Wie er het eerst in slaagt, met behulp van de dobbelstenen een clowntje samen te stellen, heeft gewonnen.

Dit is een puzzelspel dat inmiddels in heel wat variaties door Jumbo is uitgebracht. Een klassieker onder de kleuterspellen.

Conditie
Dit spel verkeert in een nette vintage staat. De doos vertoont sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat doos

  • Hoogte: 3,5 cm.
  • Lengte: 23,5 cm.
  • Breedte: 17 cm.

Jumbo (spellen)
Jumbo is een bekende fabrikant van bord- en gezelschapsspellen.

Engelbert Hausemann, een Duitse handelsreiziger, stichtte op 1 januari 1853 een zaak in Amsterdam, een 'Agentuur en Commissie Zaak in Kramerijen', te vergelijken met een winkel van Sinkel. Deze zaak was de voorloper van de huidige spellenuitgevers en -fabrikanten Hausemann & Hötte. 

In 1860 kwam Wilhelm Hötte (1843), de zoon van de zuster van Engelbert Hausemann als werknemer de gelederen versterken. In 1873 stichtte hij zijn eigen bedrijf. Op 27 december 1882 besloten Hausemann & Hötte samen te gaan werken als de firma Hausemann & Hötte. Deze samenwerking duurde vijf jaar, Engelbert Hausemann trok zich op 31 december 1887 op hoge leeftijd terug. De vennootschap werd ontbonden en er werd overeengekomen dat Wilhelm Hötte het bedrijf onder de bestaande firmanaam zou voortzetten.

In 1947 verscheen het eerste foldertje met Jumbospellen. Het eerste spel op de eerste pagina was Mens erger je niet!. Andere titels uit die tijd waren: Hamertje Tik, Ganzenbord, Lotto, Pim Pam Pet, Halma en Dobbertje Duik. Naast het assortiment aan spellen waren vooral Meccano en Schuco de merken die de omzet genereerden.

Naast de bekende klassiekers als Stratego, Mens erger je niet! en Pim-pam-pet bestaat het huidige assortiment onder meer uit een uitgebreide educatieve serie genaamd 'ik leer...'. De klassiekers zoals het vraag-en-antwoordspel Electro kennen een actuelere verschijningsvorm. 

In 1978 verwierf Hausemann & Hötte het predicaat 'Koninklijk'.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Puzzelspel

Onderwerp / Thema
Dobbelsteen - Puzzel - Verzamelen

Decoratie
Clowns

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Rood - oranje - groen - geel - wit - blauw

Aantal spelers
Voor 1 tot 6 spelers

Leeftijd
Vanaf 5 á 8 jaar

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Taal van spelregels
Nederlands - Frans - Duits - Engels - Zweeds - Deens

Speelduur
15 tot 45 minuten

Uitgever
Jumbo (Hausemann en Hötte)

Vervaardiger
Koninklijke Hausemann & Hötte BV, Amsterdam

Fabrikant
Jumbo spellen

Merk
Jumbo

Materiaal
Karton - hout

Tijdperk
1968

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
3,00 cm

Lengte
23,50 cm

Breedte
17,50 cm

Inhoud
6 clowns - 1 dobbelsteen

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel