VERKOCHT

Artikel 552 van 670

Aardewerk wandbord van Société Céramique Maastricht, made in Holland, Mooi Nederland Ginneken bij Breda, kasteel Bouvigne

Artikelnummer: AW-3663-21

VERKOCHT


Aardewerk wandbord van Société Céramique Maastricht, made in Holland, Mooi Nederland Ginneken bij Breda, kasteel Bouvigne

  • Vervaardiger: Société Céramique Maastricht
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 50 - 60

Beschrijving
Oud aardewerk wandbord van Société Céramique Maastricht uit de serie "Mooi Nederland'. Afbeelding op crémewitte ondergrond in blauw van Ginneken bij Breda, Kasteel Bouvigne.

Conditie
Dit wandbord verkeert in een goede nette staat zonder noemenswaardige sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 3 cm.
  • Diameter: 23,5 cm.

Kasteel Bouvigne in de Nederlandse provincie Noord-Brabant ligt even buiten de wijk het Ginneken en vlak bij het Mastbos ten zuiden van Breda. Erachter ligt het Markdal.

Het is sinds 1972 eigendom van Waterschap Brabantse Delta. Na restauratie tussen 1975 en 1977 werd het op 13 september 1977 heropend door prins Claus.

Het is onbekend hoe oud het kasteel precies is en hoe het er oorspronkelijk heeft uitgezien. Vanaf 1494 was er op het goed De Boeverie sprake van een omwaterd stenen huis nabij de daar al gelegen grote en kleine hoeve. De kleine hoeve stond bij de kruising van de Duivelsbruglaan en de Bouvignelaan maar ging in vlammen op tijdens de belegering van Breda door Spinola in 1624. De grote hoeve was sinds 1614 eigendom van de Prinsen van Oranje en sinds 1881 van de staat. In 1941 werd de boerderij door een V1-raket verwoest maar later herbouwd.

Bouvigne is een voornaam herenhuis en werd nooit als jachthuis gebruikt. De jachtgebieden van de Oranjes lagen ten noorden van het Prinsenhof (Kasteel van Breda) en bij het Liesbos. Het Mastbos is een aangelegd productiebos voor hout. Het is niet duidelijk waar Filips-Willem het kasteel voor gebruikte, hij woonde op het Prinsenhof. Wellicht stelde hij het ter beschikking als woning van een rentmeester.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Wandbord met Kasteel Bouvigne

Onderwerp / Thema
Aardewerk - wandbord - kasteel - Breda - Bouvigne - Holland

Decoratie
Kasteel Bouvigne

Categorie
Aardewerk - Keramiek

Kleur
Crémewit - blauw

Uitgever
Société Céramique Maastricht

Merk
Société Céramique Maastricht

Materiaal
Aardewerk

Bijzonderheden
Uit de serie Mooi Nederland

Tijdperk
Jaren 50 - 60

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
3,00 cm

Diameter
23,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel