Artikel 42 van 66

Boemerang, een origineel vintage spel van Ravensburger 1976

Artikelnummer: SP-3641-21
€ 9,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Boemerang, een origineel vintage spel van Ravensburger 1976

  • Vervaardiger: Ravensburger
  • Vervaardigingsdatum: 1976

Beschrijving
Op dit wonderlijke speeldbord komen de vele stenen nooit tot rust. Elke aanval kan steeds weer een boemerang effect hebben en de aanvaller treffen. Een enkele zet en de bedreigende steen wordt zelf de aanvaller. Wie een bepaald aantal stenen van de tegenpartij veroverd heeft is winnaar. Als men echter een "triplet-stelling" kan opbouwen mag men gevangenen bevrijden. Op die manier is er spanning tot het laatste moment.  

Conditie
Dit spel verkeert in een goede vintage staat De doos vertoont enkele sporen van gebruik en aan leeftijdgerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat doos

  • Hoogte: 3,5 cm.
  • Lengte: 33,5 cm.
  • Breedte: 23 cm.


Ravensburger is een fabrikant van gezelschapsspellen en puzzels met de hoofdzetel in Ravensburg, Baden-Württemberg, Duitsland.

Het was de Duitser Otto Robert Maier die Ravensburger heeft opgericht in het jaar 1883. Otto Robert Maier vernoemde zijn pas opgerichte bedrijf naar de plaats waar hij op dat moment verbleef: de stad Ravensburg. Het bedrijf begon met het uitbrengen van instructieboeken voor werklieden en architecten. Op deze manier kreeg hij genoeg financiële zekerheid om te doen wat hij het liefst wilde.

In 1884 kwam dan ook zijn eerste handgemaakte bordspel uit: "Journey around the world". In het Nederlands kwam het spel uit onder de naam "Een reis om de wereld" gebaseerd op het gelijknamige boek. In het jaar 1900 werd de naam "Ravensburger Games" officieel geregistreerd, en in het jaar 1912 werden vele bordspellen verkocht in West-Europa.

In 1962 groeide het bedrijf sterk. In het jaar 1964 opende Ravensburger fabrieken in onder andere Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Na 1964 splitste het bedrijf zich in twee takken. Een tak begon met het uitgeven van boeken en de andere tak met het uitgeven van gezelschapsspellen.

Het grootste succes van Ravensburger is het Memory spel. Dit spel, dat in 1959 uitkwam, was meteen het best verkochte spel van het jaar. Kenmerkend aan het Memory spel is dat het vaker gewonnen wordt door kinderen. Dit komt doordat hun kortetermijngeheugen beter is dan dat van volwassenen. Sinds 1959 zijn er al meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Ravensburger is koploper op het gebied van puzzels en bordspellen. 

Land/Plaats van herkomst
Duitsland

Soort object
Bordspel - familiespel - gezelschapsspel

Onderwerp / Thema
Strategie - tactiek

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Meerkleurig

Aantal spelers
Voor 2 tot 5 spelers

Leeftijd
Vanaf 5 à 8 jaar

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Taal van spelregels
Duits - Frans - Italiaans - Engels - Nederlands

Speelduur
15 minuten

Uitgever
Ravensburger

Vervaardiger
Ravensburger Spellen

Merk
Ravensburger

Materiaal
Karton - papier - hout

Bijzonderheden
Spelregels bijgeleverd

Tijdperk
1976

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
3,50 cm

Lengte
33,50 cm

Breedte
23,00 cm

Inhoud
Compleet met spelregels

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel