VERKOCHT

Artikel 1024 van 1065

Rechthoekige vintage blikken winkeltrommel van Douwe Egberts Koffie en Thee fabrieken

Artikelnummer: BT-3583-21

Rechthoekige vintage blikken winkeltrommel van Douwe Egberts Koffie en Thee fabrieken.

  • Vervaardiger: N.V. Dordrechtsche Metaalwarenfabriek v/h Wed. J. Bekkers & Zoon Verblifa
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 30

Beschrijving  
Rechthoekig vintage winkelblik of kruideniersblik uitgevoerd met een scharnierend oversluitdeksel met aan de voorzijde een smalle greep om open te trekken. Dit oude blik is gemaakt voor Douwe Egberts koffie en thee fabrieken. De decoratie van dit blik bestaat uit de grondkleur zwart en is gedecoreerd met het bekende rode D.E. logo. Op de voor- en achterzijde in goudkleur de tekst: "Sedert 1753". Verdere teksten en details in rood en goudkleur, zoals de merknaam D.E. en Douwe Egberts (voluit). 

Aan de binnenzijde van het deksel links de tekst:
"Het is uw belang. Uw klanten steeds verse DOUWE EGBERTS Koffie en Thee te leveren. Leg daarom de laatst ontvangen D.E. koffie en Thee steeds onder in de trommel".

Neem niet te lang voorraad vooral niet van gemalen koffie.

Bewaar nooit koffie en thee in dezelfde trommel

Rechts, Plaats voor 't prijskaartje.

Het blik heeft een geleefde uitstraling, maar is niet doorgeroest en heeft ook geen gaten of scheuren in de bodem. Het deksel heeft een scheurtje nabij de handgreep.

Conditie
Dit oude winkelblik van Douwe Egberts verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 28 cm.
  • Lengte: 43 cm.
  • Breedte: 31 cm.

Douwe Egberts (of DE) is een Nederlandse onderneming die koffie, thee en andere levensmiddelen verwerkt en verhandelt. Het bedrijf werd opgericht in 1753.

Douwe Egberts is ontstaan toen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses van zijn geboortedorp Idskenhuizen naar het nabijgelegen Joure verhuisden om daar op 11 maart 1753 een "winkel in koloniale waren" te beginnen. Douwes en zijn vrouw verkochten artikelen die 'tot de genoegens van het dagelijks leven behoren', waaronder ook kruidenierswaren, chocolade en zuidvruchten.

In 1780 werd het bedrijf overgedragen aan zoon Douwe Egberts (1755-1806) - wiens naam het bedrijf nog steeds draagt - en diens vrouw Ymke Jacobs Visser. D.E. hield zich bezig met de bewerking en het mêleren van koffie, thee en tabak.

Onder leiding van zoon Douwe Egberts werd het bedrijf uitgebreid buiten de stadsgrenzen van Joure. Daarmee werd hij niet alleen de naamgever, maar ook de grondlegger van de expansie van het bedrijf. Na het overlijden van Egberts in 1806 werd het bedrijf voortgezet door zijn tweede vrouw Lysbeth Mintjes.

Douwe Egberts is verantwoordelijk voor het aanplanten van de Haulsterbossen.

Na de Tweede Wereldoorlog begon het bedrijf aan de internationale expansie door vestigingen te openen in Frankrijk, Spanje en Denemarken, en vanaf 1948 ook in België. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Winkelblik voor Koffie en Thee - Kruideniersblik

Onderwerp / Thema
Winkelblik - voorraadblik - reclame - productverpakking - thee - koffie - Douwe Egberts

Decoratie
Rood D.E. Logo

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Zwart - rood - goud

Uitgever
Douwe Egberts B.V. Joure

Vervaardiger
N.V. Dordrechtsche Metaalwarenfabriek v/h Wed. J. Bekkers & Zoon Verblifa

Merk
Douwe Egberts

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Winkelblik - scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 30

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
28,00 cm

Lengte
43,00 cm

Breedte
31,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel