VERKOCHT

Artikel 1027 van 1067

Tupperware Crystal+ blauwe kom met deksel

Artikelnummer: TW-2881-20

Tupperware Crystal+ blauwe kom met deksel. 

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: 2001

Tupperware Crystal+ voor opwarmen in de magnetron, 400ml. 

Beschrijving
'Crystal plus'-kom van Tupperware uitgevoerd in blauw kunststof voor het opwarmen van voeding vanuit de diepvriezer in de magnetron. Deze kom heeft een donkerblauw deksel met een gele dop die kan worden geopend voor gebruik in de magnetron of gesloten voor opslag. Het is gemaakt van spuitgegoten polyethyleen en heeft een capaciteit van 400ml.

Conditie
Deze Tupperware Crystal+ kom verkeert in een goede vintage staat met mogelijke sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Formaat

  • Hoogte: 8 cm.
  • Lengte: 15,5 cm.
  • Breedte/diameter: 13 cm.

 


In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.

De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden. 

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Tupperware Crystal+

Onderwerp / Thema
Opwarmen - magnetron - bewaren

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Blauw - geel

Uitgever
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Deksel met ventilatieklep

Tijdperk
2001

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
8,00 cm

Lengte
15,50 cm

Breedte
13,00 cm

Diameter
13,00 cm

Inhoud
400ml

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel