VERKOCHT

Artikel 1032 van 1096

Vintage Tupperware divided serving center - Grote snackschaal, serveerschaal of hapjesschaal

Artikelnummer: TW-3500-21

Vintage Tupperware divided serving center - Grote snackschaal, serveerschaal of hapjesschaal. 

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: 1990

Beschrijving
Deze groot formaat vintage Tupperware party schaal heeft maar liefst zeven verdeelde secties en is te gebruiken voor onder anderen groenten, fruit en snacks. Er zit zelfs een schaaltje voor dipsaus in het midden.

Draai het deksel ondersteboven, vul deze met ijs en zet hier vervolgens de schaal in. Op die manier kan deze hapjesschaal langer op tafel blijven staan, omdat het voedsel langer vers blijft.

Conditie
Deze serveerschaal verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 9,5 cm.
  • Diameter: 35 cm.

Tupperware
In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam namelijk de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Hapjesschaal met verdeelvakken

Onderwerp / Thema
Serveren - snacks - hapjes - opdienen

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Wit

Uitgever
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Schaal met 7 vakken

Tijdperk
Vanaf 1990

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
9,50 cm

Diameter
35,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel